Όλο το μπαλέτο θα μπορούσε να είναι συνώνυμο των pointe shoes. Ωστόσο θέλει σκληρή και επίμονη δουλειά για να φτάσεις στην στιγμή να πάρεις το πρώτο ζευγάρι pointe.
Ας αναφέρουμε κάποιες συμβουλές και για κάποιον που φοράει πρώτη φορά αλλά και για κάποιον που έχει αλλάξει πολλά ζευγάρια pointe.
- Μην βιάζεσαι να φορέσεις Pointe. Οι δάσκάλοι σου είναι αυτοί που θα σου ορίσουν πότε τα πόδια σου είναι δυνατά και έτοιμα για να αγοράσεις το πρώτο σου ζευγάρι.
- Αφιέρωσε χρόνο για την αναζήτηση του "τέλειου" ζευγαριού. Είτε είναι το πρώτο ζευγάρι είτε το τριακοστό πρώτο, πρέπει να είσαι ακρετά προσεκτικός στην επιλογή του ζευγαριού.
- Το σπάσιμο / break in των Pointe γίνεται σταδιακά και όχι απότομα ή από άλλους.
- Κράτα σημειώσεις σχετικά με το ζευγάρι. Τι σου αρέσει πανω σε αυτό, σε τι βοηθάει ή δυσκολέυει, αν μαλάκωσε εύκολα ή δύσκολα κτλ. Αυτό θα σε βοηθήσει κι εσένα αλλά και τους υπεύθυνους στην επόμενη αγορά.
- Ανάλογο τους ρόλους που έχεις να ενσαρκώσεις χρειάζεσαι και την κατάλληλη pointe. Για παράδειγμα, αν έχεις μια χορογραφία με allegro στοιχεία χρειάζεσαι μια πιο μαλακή pointe για να μπορείς να εκτελέσεις τα άλματα.
- Μην τις αποθηκεύεις στο πλαστικό σακουλάκι τους, προτίμησε μια υφασμάτινη τσάντα.
- Προτίμησε να βγάζεις τα προστατευτικά μαξιλαράκια απο μέσα καθώς είναι γεμάτα υγρασία και δεν θέλεις να περάσει στο παπούτσι.
- Άφησε τες να αεριστούν μετά από κάθε χρήση.
- Μην δίνεις τις pointe σου να τις δοκιμάζουν άλλοι. Είναι ένα παππούτσι χωρίς καλούπιι όπου στην συνέχεια παίρνει την μορφή του ποδιού σου.
CONVERSATION