Δεν μου αρέσει η γυμναστική.

Ζούμε στην περίοδο όπου τα social media προβάλλουν συνεχώς ένα πρότυπο ανθρώπου με τέλειο σώμα και τέλεια υγιεινή διατροφή. Eίτε αυτό θα σε παρακινήσει για να βελτιώσεις κι εσύ τον εαυτό σου είτε θα σου βγει η άρνηση και δεν θα θέλεις να κάνεις τίποτα απ'ολα αυτά. Έχουμε ξανά αναφέρει τι είναι το τέλειο σώμα και η τέλεια υγιεινή διατροφή οπότε ας μην σταθούμε σε αυτό.

Ας σταθούμε στο τι κάνει ο καθ'ένας που βομβαρδίζεται από όλη αυτήν την πληροφορία. Εάν σε επηρεάζει θετικά και σε παρακινεί να βελτιώσεις και να εξελίξεις τον εαυτό σου είναι πολύ καλό, σημαίνει ότι θέλεις συνεχώς να εξελίσσεσαι κι απλά αυτός ο βομβαρδισμός είναι ακόμη ένα κίνητρο στην συνολική σου δική σου εξέλιξη. Αν ωστόσο σου φέρνει αρνητικό αντίκτυπο είναι επίσης λογικό και σεβαστό. Ένας άνθρωπος που ίσως δεν γυμνάζεται αρκετά για να "δείχνει" του κοιλιακούς του στα social ίσως δυσκολεύεται και να ξεκινήσει αυτό το ταξίδι - σχέση με την γυμναστική, καθώς δεν έχει αρκετή αυτοπεποίθηση και σε συνδυασμό με τα πρότυπα της εποχής αυτό να χειροτερεύει. Υπάρχει και η περίπτωση της συστηματικής άρνησης, όπου κάποιος δεν θέλει να γυμναστεί καθώς όλοι γύρω του γυμνάζονται και πιστεύει ότι δεν θέλει να κάνει ότι κάνουν όλοι οι άλλοι. Τέλος, υπάρχουν οι άνθρωποι όπου λένε "θέλω να έχω ένα ωραίο σώμα ή γενικά να αρχίσω γυμναστική αλλά δεν μου αρέσει η γυμναστική" .
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ίσως βρίσκουν μια δικαιολογία για να μην γυμναστούν, δεν θα πω το απλό "ναι όντως δεν τους αρέσει η γυμναστική" , θα πω ότι δεν έχουν βρει ακόμη τον τρόπο όπου νιώθουν άνετα με τον εαυτό τους να γυμνάζονται, να τους αρέσει αυτό που κάνουν ή ακόμα τον άνθρωπο όπου θα ταιριάξουν για να τον προπονεί . Είναι πολύ σημαντικό η επιλογή στο είδος γυμναστική και ακόμη περισσότερο με ποιον την κάνεις. Ψάξε λίγο παραπάνω σίγουρα θα βρεις κάποιον και κάτι να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Γυμναστική λοιπόν, δεν είναι μόνο οι τέλειοι κοιλιακοί και τα γραμμωμένα χέρια. Γυμναστική δεν είναι τα βάρη και η "ακραία" μορφή που βλέπεις στην οθόνη σου ή σε κάποιο γυμναστήριο. 
Η ενασχόληση με το σώμα μας, κοινώς γυμναστική, μπορεί να πάρει πολλές μορφές όπου εξαρτώνται από πολλά.  Υπάρχουν πολλοί τρόποι όπου κάποιος μπορεί να γυμναστεί και να περνάει καλά. Μπορείς να είναι ένα απλό περπάτημα ή το να παίξεις μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ , τένις , να κάνεις aerobic, zumba, χορό, pilates, ποδήλατο κ.α. 

Το θέμα με την γυμναστική είναι να καταλάβεις ότι δεν το κάνεις για να αρέσεις στους άλλους, αλλά για την δική σου υγεία, για να έχεις ένα γερό και πραγματικά υγιεινό σώμα όπου θα σου βελτιώσει την ποιότητα της καθημερινής σου ζωής. 20 λεπτά από τις 24 ώρες πραγματικά μπορούν να σου αλλάξουν την ζωή σωματικά αλλά και ψυχικά. 

Πάντα με αγάπη και σεβασμό προς τον εαυτό σου. 💖🌸







CONVERSATION