Τι να προσέξεις στο σπίτι σου όταν γυμνάζεσαι.

Πλέον ένα δωμάτιο του σπιτιού σου έχει μετατραπεί στο στούντιο σου για την καθημερινή σου γυμναστική, αν όχι, νομίζω ότι έχεις αργήσει. Τώρα είναι η ιδανική περίοδος για να αφιερώσεις τον ελεύθερο χρόνο που έχεις, για να βελτιώσεις ακόμη περισσότερο την φυσική σου κατάσταση. Πάντα με προσοχή και ασφάλεια, καθώς το σπίτι σου δεν είναι και δεν μπορεί να αντικατασταθεί με μια αίθουσα γυμναστηρίου, χορού κτλ. Σου έχω 2-3 πράγματα που μπορείς ωστόσο να προσέξεις. Φυσικά δεν θα χρειαστεί να αγοράσεις τίποτα. Τα έχεις όλα στο σπίτι σου.

Αρχικά, κάνει αρκετό χώρο για να γυμναστείς. Μετακίνησε δηλαδή τα έπιπλα για να έχεις ελευθερία κινήσεων αλλά και για να μην σπάσεις τίποτα. 

Πρόσεξε το πάτωμα. Είναι λογικό να μην έχεις πάτωμα όπου απορροφά τους κραδασμούς αλλά μπορείς να κάνεις γυμναστική πάνω στο ειδικό στρωματάκι γυμναστικής (κυρίως για τα άλματα) ή σε κάποιο χαλί. Φυσικά, πρέπει να έχεις στο νου σου ότι μπορεί να γλιστρήσεις, όποτε θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Αν κρατάς τα παιδικά σου παιχνίδια ίσως έχεις κάπου εκείνα τα πάζλ από αφρολέξ, έτσι μπορείς να δημιουργήσεις ένα περιβάλλον πιο κοντά τις προδιαγραφές των ιδικών διαμορφωμένων χώρων γυμναστικής. 

Αν κάνεις on-line μαθήματα, τοποθέτησε την οθόνη που θα παρακολουθείς σε μια θέση όπου θα μπορείς να βλέπεις ανεξάρτητα από το ύψος που θα είσαι. Επίσης, προσπάθησε να ακούς περισσότερο παρά να βλέπεις, έχε την οθόνη σου για βοηθητικό ρόλο. Τις περισσότερες φορές οι δάσκαλοι μιλάνε κατά την διάρκεια εκτέλεσης της άσκησης κάτι που σε βοηθάει ώστε να μείνεις συντονισμένος/η στο ΄σώμα σου και να μην αποσπάτε η προσοχή σου εύκολο με το να πρέπει να παρακολουθείς συνεχώς την οθόνη του κινητού/υπολογιστή. 

Προσπάθησε να βλέπεις τον εαυτό σου. Τοποθέτησε έναν καθρέπτη (αν έχεις) μπροστά σου για να βλέπεις αν κάνεις κάτι λάθος ή μπορείς να βιντεοσκοπήσεις το εαυτό σου και να διορθώσεις μόνο σου τα λάθη σου. 

Γράψε σε ένα τετράδιο το πρόγραμμα γυμναστική σου. Αυτό θα σε βοηθήσει και στην ψυχολογία σου αλλά και στο κίνητρο για καθημερινή προπόνηση. Στο τετράδιο γράψε τι είδος γυμναστικής θα κάνεις ή έκανες, σε τι δεν ήσουν αρκετά καλός, πόση ώρα διήρκησε η γυμναστική σου κτλ. Κάνε δηλαδή ένα πλάνο για τα πάντα.

Και τέλος, μην ξεχνάς να βάλεις την αγαπημένη σου μουσική όπου θα σε ξεσηκώσει. 



 

CONVERSATION