Υγιεινή διατροφή;

Τι είναι τελικά αυτή η υγιεινή διατροφή; Τι πρέπει να καταναλώνεις και τι απαγορεύεται; 
Η απάντηση είναι μια. Τίποτα και τα πάντα. Και θα μου πεις τι εννοείς με αυτό; Θα στο εξηγήσω.

Σκέψου ένα φαγητό που είναι "ανθυγιεινό"... Είναι η σοκολάτα, είναι τα μακαρόνια, είναι τα τηγανιτά; Εγώ θα απαντήσω όχι. 
Σκέψου τώρα ένα φαγητό που είναι "υγιεινό"... Είναι το αβοκάντο, το κοτόπουλο, είναι τα λαχανικά; Εγώ πάλι θα απαντήσω όχι. 

Και απαντώ όχι και στα δύο, γιατί δεν υπάρχουν υγιεινά και ανθυγιεινά τρόφιμα όπως το έχεις στο μυαλό σου. Από μόνο του το τρόφιμο δεν μπορεί να οριστεί σαν κάτι συγκεκριμένο, δηλαδή καλό ή κακό για τον οργανισμό σου. Το πόσο και το πώς θα καταναλώσεις ένα τρόφιμο μπορεί να οριστεί σαν κάτι καλό ή κακό για τον οργανισμό σου. Άρα η χρήση που κάνουμε εμείς στα προϊόντα τα καθιστούν όχι και τόσο υγιεινά για τον οργανισμό μας.  Η κατανάλωση γλυκών για παράδειγμα δεν είναι κακή. Χρειάζονται στη διατροφή σου, αλλά πάντα με μέτρο. Όπως ακριβώς συμβαίνει με όλα τα φαγητά, είτε είναι πρωτεΐνες, υδατάνθρακες , λίπη, βιταμίνεςιχνοστοιχεία κ.α. 

Η σωστή και υγιεινή διατροφή έχει να κάνει με την ισορροπία και την πλήρη απολαβή των τροφίμων με μέτρο. Σε μια υγιεινή διατροφή χωράνε όλα τα φαγητά που μπορεί να σκεφτείς με την σωστή χρήση τους. Θα καταναλώσεις και τα γλυκά σου, και τα τηγανητά σου, και τα ψητά σου, και μια φορά θα φας "fast food" (=έτοιμο φαγητό, απέξω δηλαδή) , και μια άλλη θα φας τα βραστά σου. Όλα χωράνε και όλα θα πρέπει να είναι μέρος μιας διατροφής. 

Όπως λέει και η γιαγιά μου "πρέπει να τρως λίγο από όλα βρε παιδί μου" 

Πάντα με αγάπη και σεβασμό προς τον εαυτό σου.💗🌸







CONVERSATION