Τι είναι χορός;

 

Αναμφισβήτητα ο χορός υπάρχει από τα πανάρχαια χρόνος και υπήρξε ως σύμβολο της συνειδητής παρουσίας της ζωής. Οι άνθρωποι χόρευαν σε καιρούς πολέμου ή ειρήνης, σε τελετές ακόμη και για να επικοινωνήσουν. Είναι στενά συνδεδεμένος με την θρησκεία, με την γιορτή, με τον έρωτα ακόμη και με το θάνατο. Υπάρχουν χοροί εθνικοί, ψυχαγωγικοί, χοροί σκηνής, κοινωνικοί χοροί, χοροί τελετουργίας. Ανά τον κόσμο θα συναντήσεις τόσες διαφορές ως προς την κίνηση, τον ρυθμό , το είδος, τι σημασία τους αλλά σίγουρα θα βρεις κοινά στοιχεία. Ο χορός έχει μια δύναμη που υπερβαίνει το νόημα των  λέξεων . Έχει την δύναμη να ενώνει τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο όπου στους περισσότερους χορούς το σχήμα που συναντάμε είναι ο κύκλος ή το ημικύκλιο, το σχήμα αυτό δεν έχει αρχή και τέλος τείνει προς το άπειρο.  

Έτσι λοιπόν, ο χορός είναι πολλά! Είναι τέχνη, είναι έκφραση συναισθημάτων, είναι η συνειδητή χρησιμοποίηση του ανθρωπίνου σώματος, έχει χάρη και ακρίβεια, έχει πειθαρχεία, είναι μια παράδοση, είναι η ζωή.

Πως λοιπόν μπορείς να στερήσεις σε κάποιον τον χορός του; Είτε αυτός λέγεται παραδοσιακός, μοντέρνος, κλασσικός, hip hop, latin κ.α. Για τον καθένα έχει διαφορετική αξία και σημασία. Δεν περιορίζεται σε τέσσερις τοίχους απλώς οργανώνεται καλύτερα σε αυτούς τους χώρους όπου λέγονται αίθουσες χορού. Ναι. Πρέπει. Αλλά…. Σκέψου και το αλλά. Το αλλά έχει αντίκτυπο. Και όπως έχει δείξει ο χρόνος, ο χορός είναι σημαντικός για όλους μας. Είτε είναι ένα χόμπυ, είτε είναι μέσο γυμναστικής ή διασκέδασης, είτε τρόπος ζωής και βιοπορισμού.
Μην περιορίζεσαι στους τοίχους του σπιτιού σου. Ναι, ξέρω είναι δύσκολο, αλλά εσύ κάνεις το χορό, χορό σου. Εσύ είσαι η κίνηση, ο ρυθμός, η μελωδία, εσύ είσαι τα πάντα.

Πάντα με αγάπη και σεβασμό προς τον εαυτό σου 💖🌺



CONVERSATION