Πως να χάσεις τα κιλά των εορτών


Κάποιοι λένε ότι είναι πολύ εύκολο, άλλοι το αντίθετο. Εγώ θα πω ότι θέλει πρόγραμμα και αποφασιστικότητα. Το σημαντικό στην απώλεια βάρους είναι να γίνει με τον σωστότερο τρόπο για το σώμα σου και όχι με την απότομη διακοπή φαγητού. Πρέπει να ακούσεις τι έχει ανάγκη το σώμα σου και να πράξεις αναλόγως.




Η μέθοδος του πιάτου είναι μια από τις  καλύτερες λύσεις για να τρως πιο υγιεινά. Πως γίνεται; Χωρίζεις το πιάτο σου σε 4 μέρη, όπου 2/4 είναι τα λαχανικά σου, 1/4 η πρωτεΐνη σου και το υπόλοιπο 1/4 οι υδατάνθρακες σου. Έχουμε πει ότι όσο πιο πολύχρωμο το πιάτο σου τόσο πιο καλό για εσένα. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείς να ορίσεις το τι τρως αλλά και το πόσο τρως μέσα στην ημέρα. Έτσι θα μπορέσεις να βάλεις σε ένα πρόγραμμα τις διατροφικές σου συνήθειες που ίσως ξέφυγαν λίγο αυτήν την περίοδο. Φυσικά μην ξεχνάς να καταναλώνεις φρούτα και αρκετό νερό το οποίο θα σε ενυδατώσει
.

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η γυμναστική;
Στην απώλεια βάρους όσο και αν προσέχεις το τι θα φας , εάν δεν κάψεις ή αλλιώς εάν δεν καταναλώσεις την ενέργεια που παίρνεις είναι μισή δουλειά. Γυμναστική έχουμε ξανά πει ότι είναι και το περπάτημα, οτιδήποτε αρέσει σε εσένα. Ένταξε (όσο δύσκολο κι αν σου είναι) ένα 20λεπτο το λιγότερο αθλητική δραστηριότητα μέσα στον τρόπο ζωής σου. Αν πάλι ήδη έχεις ένα έντονο τρόπο άθλησης, συνέχισες τον και θα δεις τρομερά αποτελέσματα.

Το σημαντικό με την απώλεια κιλών είναι να συνειδητοποιήσεις τον λόγο που θέλεις να χάσεις τα κιλά, αν είναι αναγκαίο και ποιος είναι ο καλύτερος σωματικός αλλά ψυχικός τρόπος για εσένα. 
Μην ξεχνάς ότι ο στόχος του 2021 είναι να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. 


Πάντα με αγάπη και σεβασμό προς το σώμα σου. 💗🌸 





CONVERSATION