Πίσω από την οθόνη...

Ημέρα καραντίνας ίσως να θυμάσαι. Ώρες πίσω από μια οθόνη ηλεκτρονικής συσκευής, θυμάσαι; Ακόμη και τώρα, είσαι πίσω από αυτήν. Δεν θα σου πω μην κάθεσαι σε αυτήν. Είναι δύσκολο το ξέρω. Αυτό όμως που μπορείς να καταφέρεις είναι να χρησιμοποιήσεις αυτή την συσκευή για το συμφέρον σου. 
Μπορείς να βάλεις ειδοποίηση εκτός από το νερό σου, που πρέπει να πίνεις, να πηγαίνεις και μια βόλτα. Βόλτα ναι. Που; Γύρω από το τραπέζι της κουζίνας ή του σαλονιού. Ναι , θα σηκωθείς ναι, θα κάνεις ένα γύρο γιατί έτσι θα ξεπιαστείς και δεν θα κάθεσαι όλη μέρα που ίσως κάθεσαι και λίγο λάθος και δεν προσέχεις τόσο την στάση του σώματός σου. Επίσης, μπορείς να βάλεις ειδοποίηση για να κάνεις είτε διατάσεις (stretching) ή κάποιο είδος γυμναστικής που σου αρέσει, οτιδήποτε άλλο, σου άρεσε να κάνεις και πριν από την καραντίνα. 
Μην πιέσεις τον εαυτό σου για κάτι. Απλά να του θυμίσεις το πότε και το γιατί ξεκίνησες αυτό που κάνεις. Είτε αυτό είναι χορός, απλή γυμναστική, θέατρο, τραγούδι. Να θυμάσαι πάντα να αναζητάς το γιατί τότε μόνο θα έχεις καθημερινό κίνητρο και είναι και αυτό που θα σε βοηθήσει να μην το χάσεις κι αν το χάσεις να το ξαναβρείς. ( Είναι οκ να μην είσαι οκ) 
Τίποτα δεν σε περιορίζει παρά μόνο ο ίδιος σου ο εαυτός. Μην το ξεχνάς. Μπορείς, είσαι ικανός/η και τα αξίζεις για πολλά πράγματα. 
Κι ένα τελευταίο tip. Γράψε σε ένα χαρτί όλα αυτά που θέλεις να κάνεις, από το απλό μέχρι το πιο δύσκολο. Στο τέλος της ημέρας διάβασε το, δες τι κατάφερες και τι όχι. Μην κατακρίνεις και μην θυμώσεις με τον εαυτό σου αν δεν πέτυχες έναν στόχο σου. Αναρωτήσου καλύτερα όχι τι πήγε λάθος αλλά τι δεν πήγε σωστά. Η λέξη "λάθος" πρέπει να μειωθεί από το λεξιλόγιο σου, αντικατέστησε το με κάτι θετικό όπως "δεν πήγε καλά" , "δεν ήταν σωστό" , "υπάρχει άλλος τρόπος για...". 
Είμαι σίγουρη θα βοηθήσει στην ψυχολογία σου. 
Πάντα με σεβασμό και αγάπη προς τον εαυτό σου. 
💗🌸







CONVERSATION