Λειτουργικότητα λεκάνης

Σε προηγούμενο κείμενο αναφέραμε όλα τα ανατομικά στοιχεία της λεκάνης και το πόσο σημνατικό ρόλο παίζει τον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι η βάση και το τέλος. 

Οι κινήσεις που κάνει είναι πρόσθια, οπίσθια, πλάγια κλήση και στροφή. Στον χώρο του χορού αυτό μεταφράζεται ως curve ( πρόσθια ) , arch-λόρδωση ( οπίσθια) κλίση. 

Δυστυχώς λόγω της κακής στάσης σώματος της καθημερινότητας μας αλλά και τον τρόπο ζωής μας η κινητικότητα στην κατώτερη μοίρα της σπονδυλικής στήλης, αρχίζει να μειώνεται και αυτό φέρει αρνητικές επιπτώσεις στο υπόλοιπο σώμα μας. 
Καλό είναι να θυμόμαστε, πως η βάση στήριξής μας να είναι στα δυο πόδια καθώς και να κρατάμε την φυσική κυρτότητα της σπονδυλικής μας στήλης σε οποιαδήποτε θέση όπου καθόμαστε. Ωστόσο, κάποιες μικρές ασκησούλες, που μπορούν να γίνουν ακόμη κι από το κρεβάτι μας, βοηθούν σε μεγαλο βαθμό, πέρα από το ασκησιολόγιο διατάσων και ενδυνάμωσης σου. 

Στο παρακάτω βίντεο θα δεις καποιές ασκήσεις κυρίως για την πρόσθια και οπίσθια κλίση της λεκάνης. Το πιο εύκολο που μπορείς να κάνεις είναι να σταθείς όρθιος/α και να πραγματοποιήσεις για 10-15 επαναλήψεις στις κινήσεις της λεκάνης με αργό και συνεχή ρυθμό. Αν αυτό δεν σου είναι αρκετό, μπορείς να δεις το βίντεό για περισσότερες ιδέες. 

Πάντα με προσοχή και αγάπης προς το σώμα μας !
💗🌸





CONVERSATION