Battement Frappe

 Το βήμα αυτό είναι πολύ σημαντικό για το allegro που θα έρθει στην συνέχεια του μαθήματος. Μας βοηθά να έχουμε γρήγορα και ευέλικτα πόδια. Frappe = Χτύπημα, έτσι και η άσκηση αυτή θα πρέπει να είναι πιο κοφτή και απότομη. Μαθαίνεται με ενεργητικό πόδι στο πάτωμα, στις 25 μοίρες και τέλος 45 μοίρες. 

Το ενεργητικό πόδι έρχεται πάντα σε θέση sour le coup de pied μπρος, πλάι και πίσω και τεντώνει αντίστοιχα. Θα πρέπει πάντα να προσέχουμε το en dehor του ποδιού και της λεκάνης καθώς είναι πολύ εύκολο να χαλάσουν Πολύ σημαντικό, όταν η κίνηση γίνεται στο πλάι, το γόνατο να μένει (όσο το δυνατόν) ακίνητο και να δουλεύει κάτω από αυτό. 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για την εκτέλεση αυτού του βήματος είτε douple ( πέρασμα slcdp μπρος - πίσω ή πίσω - μπρος και έπειτα άνοιγμα του ποδιού αντίστοιχα), με releve , συνδυασμό plie - releve , en tournant (στροφή ) 


Το battement frappe είναι ένα βήμα που πάντα δυσκολεύει του χορευτές, καθώς χρειάζεται απομόνωση (isolation) άρα και μυϊκό έλεγχο. Επίσης, θέλει να έχεις "γρήγορα" πόδια γιατί είναι μια άσκηση που θέλει ταχύτητα. Ο μόνος τρόπος για την βελτίωση της κίνησης είναι η κατανόησης της, η επανάληψης της, και η σταδιακής αύξηση της ταχύτητας και δυσκολίας. 

Πάντα με προσοχή και αγάπη για το σώμα σου! 





CONVERSATION