Η διατροφή στην καραντίνα...

Το να είσαι σπίτι όλη μέρα είναι δύσκολο. Το να προσπαθείς να βρεις πράγματα να κάνεις μέσα στο σπίτι συνεχώς είναι εφικτό. Το να κρατήσεις την διατροφή σου, ίσως λίγο να δυσκολεύει. Αυτό συμβαίνει διότι πολλοί άνθρωποι, σε έντονους συναισθηματικά περιόδους της ζωής του (όπως τώρα) καταφεύγουν στο φαγητό. Θεωρούν ότι το φαγητό θα τους κάνει να νιώσουν καλύτερα ή να ξεχαστούν. Φυσικά και ένα κομμάτι σοκολάτας ίσως να βοηθήσει αλλά η αλόγιστη κατανάλωση τεράστιων ποσοτήτων φαγητού ίσως να μην δημιουργεί θετικά αποτελέσματα στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο υγιής τρόπος ζωής δεν πρέπει να γίνεται μόνο επειδή είναι της μόδας, αλλά γιατί πραγματικά βοηθάει στην υγεία του ανθρώπου. Αυτό συμπεριλαμβάνει όλα τα φαγητά (ακόμη και τα γλυκά) κι λίγη γυμναστική (ακόμη και το περπάτημα )

Η οργάνωση του φαγητού, μπορεί να σε βοηθήσει για έναν τέτοιο τρόπο ζωής. Σε ένα χαρτί, μπορείς να καταγράψεις το φαγητό όλης της βδομάδας, άρα έτσι θα γνωρίζεις τι θα μαγειρέψεις κάθε μέρα. Μπορείς να έχεις έτοιμες κάποιες σαλάτες (που δεν χαλάνε) όπως μπρόκολο, λάχανο, χόρτα και να εντάξεις τις σαλάτες είτε σαν ένα ολοκληρωμένο γεύμα, είτε μέρος αυτού. Μικρά σνακ για τις λιγούρες μπορεί να είναι τα φρούτα, μπάρες δημητριακών που μπορείς να φτιάξεις μόνος σπίτι, ξηροί καρποί ή αποξηραμένα φρούτα. Φυσικά και θα θέλεις να φας γλυκό ή πόπ κόρν ή πατατάκια το βράδυ που θα βλέπεις την αγαπημένη σου ταινία. Ε ναι, μπορείς να το κάνεις. Πάντα με μέτρο όμως. 
 
Δεν χρειάζεται να καταπιέσεις τον εαυτό σου να φας κάτι που δεν σου αρέσει, αλλά μπορείς να το φας με πιο δημιουργική και υγιεινή εκδοχή. Να θυμάσαι ότι υγεία σημαίνει "η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας". Να ακούς το σώμα σου και να πορεύεσαι με αυτό. Δεν πειράζει αν μια μέρα δεν είναι στην πιο τέλεια εκδοχή της, πειράζει αν αυτό συνεχίσει να συμβαίνει. 
Στο τέλος της ημέρας, κάνε μια ανασκόπηση και δες γιατί κατανάλωσες τροφές που ίσως δεν σου ήταν απαραίτητες ή που έκανες λιγότερο ή καθόλου άσκηση. Δες τι πήγε στραβά και διόρθωσε το. Αυτό σημαίνει σωστός και ισορροπημένος τρόπος ζωής.

Να αγαπάς και να προσέχεις τον εαυτό σου! 

💗🌸

CONVERSATION