Δίσκος ισορροπίας

 Ο δίσκος ισορροπίας είναι μια πολύ καλή άσκηση και καλό θα ήταν να μπει στην ρουτίνα της γυμναστικής σου. Χωρίς να κάνεις τίποτα, γυμνάζεις όλο σου το σώμα. Πώς; Σκέψου μόνο ότι αν κουνήσεις ελάχιστα την ποδοκνημική σου ή τον κορμό σου μπορεί να χάσεις την ισορροπία σου, άρα όλοι οι μύες του σώματος σου ενεργοποιούνται. Επιπλέον, είναι ένας τρόπος για να βελτιώσεις τον συντονισμό και τον συγχρονισμό στο σώμα σου, καθώς χρειάζεται απόλυτη ακρίβεια. 

Τοποθετώντας και τα δυο σου πόδια ή το ένα στο κέντρο του δίσκου ισορροπίας, μπορείς να ξεκινήσεις τις ασκήσεις σου με μεταφορές του βάρους σου μπρος πίσω και με μια μικρή ισορροπία στο κάθε πόδι αντίστοιχα. (Μην σου ακούγεται απλό δεν είναι). Αν θέλεις να δυσκολέψεις το εαυτό σου μπορείς να πειραματιστείς με πολλούς τρόπους. Λύγισε και τέντωσε το γόνατο σου είτε σε μια θέση arabesque ή attitude. Μπορείς ακόμη να κάνεις ολόκληρη την μπάρα μπαλέτου πάνω στον δίσκου ισορροπίας, από ένα plie, battement fondu ,battement frappe μέχρι promenade.

Αυτό που θα πρέπει να θυμάσαι πάνω στον δίσκο ισορροπίας είναι ότι παίζεις με το βάρος σου και γυμνάζεσαι μέσω αυτού, πάντα όμως με προσοχή. 



CONVERSATION