Πότε πρέπει να σταματάς

Σαν αθλητής συνεχώς μάχεσαι για το καλύτερο. Έρχεσαι αντιμέτωπος με τον εαυτό σου και τα όρια που εσύ θέτεις. Δεν ικανοποιείσαι εύκολα και θέλεις πάντα να δίνεις το καλύτερο σε όλα όσα κάνεις. Πρέπει όμως, να γνωρίζεις πότε οφείλεις να σταματάς, πριν να είναι αργά. Η υπερκόπωση, είναι κάτι που θέλεις (σίγουρα) να αποφύγεις, καθώς και τραυματισμούς. Αυτό θα γίνει με την ξεκούραση. Ναι, ναι, με κάτι τόσο απλό. 

Δημιούργησε μέσα στην βδομάδα μια μέρα όπου δεν θα κάνεις τίποτα. Και στο τίποτα, συμπεριλαμβάνονται και οι καθημερινές σου διατάσεις. Έχουμε ξανά αναφέρει, ότι οι μύες χρειάζονται 24-48 ώρες για να επανέλθουν από μια έντονη άσκηση. Όσο ανάγκη έχει το σώμα σου από ξεκούραση, άλλο τόσο το έχει ο εγκέφαλος σου. Καλό είναι να δημιουργείς εικόνες στον εγκέφαλο σου πέρα από την προπόνηση σου. Βρες τι είναι αυτό που σε χαλαρώνει, σε απομακρύνει από την καθημερινότητα και νιώθεις ελεύθερος και ένταξε το μέσα στην ζωή σου. Σκέψου ίσως ότι είναι και η ανταμοιβή για όλα αυτά που επενδύεις σε εσένα. 

Η αποτελεσματικότητα είναι ένα σύμπλεγμα πραγμάτων. Μέσα σε αυτό είναι η ξεκούραση, η διασκέδαση, η αφοσίωση στον εαυτό σου. Δεν είναι κακό να λες "δεν μπορώ άλλο σήμερα". Αυτό δείχνει εξυπνάδα κι όχι τεμπελιά. Γνωρίζεις ποιος είσαι, μέχρι που μπορείς να φτάσεις, καθώς και το πόσο και πότε χρειάζεται να ξεπερνάς τον εαυτό σου. 

Στην ζωή σου δεν χωράνε τραυματισμοί. Χωράει όμως η ποιότητα. 
Και να θυμάσαι δουλεύεις εξίσου με το σώμα σου και το μυαλό σου.

                                                                                     

                                                                                                                       💗🌸


CONVERSATION