Coordination

 Coordination = Συγχρονισμός. 

Τι είναι όμως ο συγχρονισμός στο χορό;

    Είναι η άρτια ικανότητα συντονισμού όλων των μελών του σώματος ώστε να επιτυγχάνεται η απόλυτη λειτουργική και αρμονική κίνηση. Στο coordination παίζει σημαντικό ρόλο η σχέση που θα αναπτύσεις με το σώμα σου και το μυαλό σου.  Θα πρέπει να κατανοήσεις ότι όλα ξεκινάνε στο κέντρο σου και η αφετηρία για τα πάντα είναι αυτό. Ωστόσο, για την επίτευξη του τέλειου συγχρονισμού το σώμα χωρίζεται ως εξής: κεφάλι, κορμός, άνω και κάτω άκρα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να δουλέψεις για αρχή κάθε τμήμα σου ξεχωριστά, έτσι ώστε να κατανοήσεις τις κινήσεις και τις ποιότητες που μπορείς να δώσεις σε αυτά. Στην συνέχεια , μπορείς να προσθέτεις στις κινήσεις κάθε φορά ένα καινούργιο στοιχείο. Τέλος, για οποιαδήποτε κίνηση που εκτελείς προσπάθησε να την οπτικοποιήσεις στον εγκέφαλό σου. 

Ο συγχρονισμός είναι καθαρά θέμα εγκεφάλου. Το πόσο γρήγορα μπορεί να δεχτεί σχέσεις cross του σώματος σου ( αντίθετο χέρι - πόδι) Είναι κάτι που εκπαιδεύεται και χρειάζεται χρόνο. Π.χ. εκπαίδευσε το σώμα σου να εκτελεί en dehors rond de jampe με en dedans port de bra. Στην αρχή θα δυσκολευτείς αλλά στην πορεία θα σε ξεκλειδώσει. 

Στα άλματα και στις στροφές θα πρέπει να έχεις τέλειο συντονισμό μεταξύ χεριών και ποδιών. Καθώς είναι αυτά που θα σου ώθηση αλλά και αυτά που θα σε βοηθήσουν για ένα καλύτερο έλεγχο στο τέλος της κίνησης. 

Αν γνωρίζεις όλες τις κινήσεις μια προς μια πολύ καλά, σιγά σιγά μπορείς να προσθέτεις ανάλογα χέρια, κίνηση κορμού και κεφαλιού. Πολλές φορές στο χορό αυτό που βγαίνει αβίαστα στην κίνηση είναι αυτό που το σώμα χρειάζεται για να πετύχει ισορροπία και αρμονία στην κίνηση.  

Και να θυμάσαι πάντα με την επανάληψη, την υπομονή και την επιμονή μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. 

💗🌸




CONVERSATION