Η αλήθεια πίσω από αυτό που βλέπεις...

Μπαλέτο: ένας χορός διαχρονικός και αναλλοίωτος στο πέρασμα του χρόνου. 


Τι είναι όμως το κλασσικό μπαλέτο; 

Το βασικό είναι ότι δεν είναι αυτό που φαίνεται. Δεν είναι ροζ φρου φρου και αρώματα. Σε μαγεύει με την λυρικότητα, την εκφραστικότητα και τα συναισθήματα που νιώθεις μέσω του χορευτή. Φαίνεται τόσο εύκολο, μια χορεύτρια να χορεύει on pointe σ'ολη την διάρκεια του έργου ή ένας άνδρας χορευτής να εκτελεί άλματα και σηκώματα με την παρτενέρ. Σου δίνουν την αίσθηση ότι είναι ασπόνδυλα όντα και μπορούν να πετούν. 
Πως το κάνουν αυτό; Με επιμονή, υπομονή και πολλές - πολλές ώρες πρόβας και εξάσκησης. Δεν είναι εύκολο. Τίποτα από ότι βλέπουμε πάνω σε μια σκηνή δεν είναι εύκολο. Το κάνουν να είναι. Πολλές φορές οι χορευτές ξεπερνάνε κατά πολύ τα όρια που και οι ίδιοι έχουν βάλει στους εαυτούς τους. Είναι αθλητές της τέχνης.

Η διατροφή τους και ο τρόπος ζωής τους είναι πολύ διαφορετικός από αυτό που φαντάζεσαι. Ένας χορευτής κλασσικού μπαλέτου, έχει μια ισορροπημένη πλούσια σε διατροφικά στοιχεία, διατροφή. Έχει πολλά γεύματα καθώς είναι πολλές οι ώρες προπόνησης του. Άρα συνεπώς τρώει. Δεν ζει με "πρασινάδες".
Όταν τελειώνει το μάθημα χορού, έχει κι άλλο μάθημα επιπλέον ενδυνάμωσης. Ιδίως οι άντρες. Θα πρέπει να διαθέτουν γερό μυοσκελετικό για να μπορέσουν να σταθούν σε ένα pas de deux. Μια μπαλαρίνα έρχεται πολλές φορές αντιμέτωπη με την πτώση των νυχιών της, λόγω των pointe. Είναι βέβαια κάτι συνηθισμένο για αυτές. Ακόμη, στο πρόγραμμα τους έχουν την αποκατάσταση. Φτάνουν στα όρια με αποτέλεσμα να το καταπονούν ή να μικροτραυματίζονται. Σκέψου λίγο. Πόσο φυσικός είναι ένας χορός που χρησιμοποιεί την έξω στροφή των ισχίων σε τέτοιες μοίρες και να στέκεται στις μύτες των ποδιών της;

Η ζωή τους λοιπόν, είναι ένας συνεχώς αγώνας με το σώμα τους. Γι'αυτό, να τους χειροκροτάς, να τους εκτιμάς και να τους θαυμάζεις.  Είναι ναι, ένα χόμπυ, που θέλει πολύ κόπο για να βιοπορίζεσαι από αυτό. Είναι απλά καλλιτέχνες. Προσπάθησε να τους καταλάβεις...


CONVERSATION