Η φετινή σου προετοιμασία.

Περίπου τέτοια εποχή ξεκινάει η εντατική σου προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις χορού στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Φέτος, θα είναι διαφορετική. Φέτος είναι η χρονιά της προσωπικής δουλειάς και βελτίωσης. 

Αρχικά, πάρε μολύβι και χαρτί. Σημείωσε σε ένα τετράδιο, τους στόχους που θέλεις για την φετινή σου χρονιά. Ίσως και τα πράγματα τα οποία δεν είσαι αρκετά καλός/η και χρήζουν βελτίωση. Να είσαι αντικειμενικός/η με τον εαυτό σου. Γράψε πράγματα για σένα, σαν να μην είσαι εσύ, αλλά κάποιος άλλος όπου σου ζητάει την γνώμη σου. Όλα αυτά που έγραψες θα πρέπει σε κάθε μάθημα να τα σκέφτεσαι είτε με την βοήθεια της καθηγήτριας σου ή και μόνος/η. Στο τέλος κάθε προπόνησης ή στο τέλος της βδομάδας μπορείς να κοιτάς τις σημειώσεις σου και να βλέπεις την εξέλιξη σου. Έτσι θα δίνεις συνεχώς κίνητρο στον εαυτό σου και θα σημειώσεις πράγματα/παρατηρήσεις που διαπίστωσες κατά την διάρκεια του μαθήματος. 

Η ισορροπία, η δύναμη και η αντοχή είναι τρία στοιχεία που πρέπει να διαθέτεις. Είναι αλληλένδετα μεταξύ τους και το ένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο. Είναι αυτά που θα σου δώσουν τα θεμέλια για να δουλέψεις με το σώμα σου και να το ξεπεράσεις. 

Φέτος προσπάθησε να δουλέψεις με διαφορετικό τρόπο σκέψης. Εστίασε, στα βασικά βήματα του κλασσικού μπαλέτου ακόμη και στο σύγχρονο. Κατέκτησε και νιώσε άνετα με αυτά καθώς είναι η βάση. Η 5η position, οι πόζες, οι arabesque, τα port de bra, το temps lie, ο σωστός συγχρονισμός, η ελαστικότητα και η αλτικότητα είναι αυτά που θα σε ξεχωρίσουν από τους υπόλοιπους στο κλασσικό μπαλέτο. Η χρήση και η μεταφορά του βάρους σου είναι το κλειδί σε όλες τις τεχνικές και συστήματα του σύγχρονου χορού.

Δούλεψε πιο εσωτερικά και προσωπικά και αυτό είναι που θα σου φέρει την επιτυχία. Και να θυμάσαι χρειάζεται επιμονή και υπομονή για να καταφέρεις κάτι. 

            💗🌸




CONVERSATION