Πως προετοιμάζω τις pointe shoes μου.

Η χαρά που υπάρχει όταν αγοράζεις καινούργιο ζευγάρι pointe shoe, δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα. Για να είναι όμως λειτουργικές και να μπορείς να χορέψεις με αυτές θα πρέπει να κάνεις κάποια πράγματα. 
Κορδέλες και λαστιχάκια θα πρέπει να τα ράψεις ανάλογα το πέλμα σου για να υποστηρίζουν την ποδοκνημική σου. Στην συνέχεια, θα πρέπει να τις μαλακώσεις για να μπορείς μα περνάς με ευκολία από το demi-pointe. Ένα ακόμη βήμα που κάνουν συχνά οι μεγάλες χορεύτριες είναι να ράβουν ττην πλατφόρμα από τις pointe για μεγαλύτερη σταθερότητα.  (Σε προηγούμενα κείμενα μπορείς να βρεις αναλυτικά με εικόνες για τον σωστό τρόπο.)
Στο παρακάτω βίντεο μπορείς να δεις αναλυτικά όλα αυτά τα βήματα για να προετοιμάσεις κι εσύ σωστά τις pointe shoe. 

Το ράψιμο της πλατφόρμα, δεν είναι απαραίτητο να γίνει, αν επιλέξεις να το χρησιμοποιήσεις στις pointe σου δοκίμασε το πρώτα σε ένα παλιό ζευγάρι για να μην υπάρξει κίνδυνος να τις χαλάσεις.
Παίρνεις ένα βελόνι με χοντρή κλωστή και το περνάς στην άκρη της πουέντ όπως δείχνει στο βίντεο και έπειτα περνάς κυκλικά από το βελόνι την κλωστή (σαν να θέλεις να δημιουργήσεις ένα κόμπο). 


💗🌸


Διάβασε εδώ παλαιότερα κείμενα σχετικά με τις pointe shoe:

CONVERSATION