Το τέλειο σώμα

Καθημερινά, από τα social media βομβαρδιζόμαστε από εκατομμύριες εικόνες με τα τέλεια σώματα. Τα γυμνασμένα, τα αδύνατα, με μεγάλα ποσοστά μυικής μάζας σώματα, αυτά που είναι τα πιο υγιή. Είναι όντως υγιή; Δηλαδή ένα υγιές σώμα πρέπει να είναι αδύνατο και υπερτροφικά γυμνασμένο; Αυτό είναι το τέλειο; 
Φυσικά και όχι. Το τέλειο σώμα δεν υπάρχει. Το τέλειο σώμα εξαρτάται από τον καθένα και επηρεάζεται σε προσωπικό επίπεδο. Ένα σώμα είναι υγιές όταν γυμνάζεται συχνά, τρέφεται σωστά και το ποσοστό λίπους του είναι το σωστό με βάση τους ειδικούς γιατρούς και διατροφολόγους για το σωματότυπο, την ηλικία κτλ. 
Το πολύ γυμνασμένο σώμα δεν είναι πάντα τέλειο. Σίγουρα κάτι θα κρύβει. Και φυσικά δεν είναι ανάγκη να έχεις και εσύ ένα τέτοιο σώμα. Η άσκηση πρέπει να είναι κομμάτι της καθημερινότητας σου όχι για να αποκτήσεις ένα γραμμωμένο σώμα, αλλά για να έχεις ένα γερό μυοσκελετικό σύστημα. Η αερόβια άσκηση είναι αναγκαία, όχι γιατί θα πας σε μαραθώνιο, αλλά γιατί η καρδιά σου είναι ένας μυς, και όπως όλοι οι μυς σου πρέπει να είναι δυνατοί έτσι και ο βασικότερος μυς που σου δίνει ζωή πρέπει να μπορεί να παράγει έργο με ευκολία. 
Η βελτίωση είναι μέσα στο πρόγραμμα. Μην ξεφεύγεις όμως. Δεν είσαι αυτό που σου δείχνουν οι άλλοι. Και μην προσπαθείς για γίνεις. Είσαι ο εαυτό σου. Μείνε πιστός σε αυτόν και αγάπησε τον ακόμη και με κάποιο ελάττωμα που μπορεί να έχεις. 


                                                                                         💗🌸

CONVERSATION