Είναι οκ να μην είσαι οκ

Οι μέρες στο σπίτι είναι δύσκολες. Λέξεις που μπορείς να τις περιγράψεις , "βαριέμαι", "δεν έχω όρεξη", "νυστάζω", "θέλω επειγόντως να βγω μια βόλτα" κ.α. 
Είναι πολύ λογικό οι μέρες στην καραντίνα να μην είναι όλες οι ίδιες και ευχάριστες. Για το κοινό καλό, μένουμε όλοι σπίτι. Αυτό στην αρχή φαντάζει εύκολο, αλλά είναι; Πόσο καιρό έχεις να μείνεις σπίτι, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα; Η ζωή σου και η καθημερινότητα σου, δεν σου άφηνε πολύ χρόνο να περάσεις το σπιτικό σου. Καθημερινά, σκέφτεσαι πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις για να γεμίσεις την ημέρα σου, μια μέρα που ξημερώνει και φεύγει, ίσως με κανένα νόημα. Είναι οκ να το βλέπεις έτσι. Είσαι σε μια καινούργια κατάσταση και χρειάζεσαι χρόνο να προσαρμοστείς. Κάνε πράγματα που το σώμα σου και η ψυχή σου έχουν ανάγκη, όχι γιατί πρέπει. Μην κοιτάς τους άλλους που γυμνάζονται τόσες πολλές ώρες, αν δεν σε γεμίζει, μην το κάνεις. Θεωρείς οτι περνάς πολύ ώρα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σου ή της τηλεόρασης σου; Μπορεί αυτό να έχεις ανάγκη, για αυτό το μικρό χρονικό διάστημα. Ίσως, ο οργανισμός σου σου μιλάει, και σου λέει ότι χρειάζεται ένα διάλειμμα. Άκουσε το. 
Είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους. Διαχειρίσου την με τον καλύτερο, προσωπικό, μοναδικό δικό σου τρόπο. Κάνε πράγματα που σε γεμίζουν και σου δίνουν χαρά και ευτυχία. 
Αν σου αρέσει να μαγειρεύεις, αφιέρωσε δημιουργικό χρόνο στην κουζίνα. Φτιάξε ό,τι επιθυμείς. Θα είναι μια καλή ευκαιρία να δώσεις και λίγο στους γείτονες σου, να δοκιμάσουν την μαγειρική σου, αν έχεις μεγάλη ποσότητα φαγητού κι δεν είναι εφικτή η κατανάλωση του μόνο από εσένα. Βγες στο μπαλκόνι σου και φάτε παρέα, ο καθένας από το δικό του μπαλκόνι. Πέρασε χρόνο με τους ανθρώπους που μένεις στην ίδια πολυκατοικία. Ανάπτυξε μια σχέση, έστω και σε αυτήν την δύσκολη περίοδο όπου όλοι μένουν σπίτι. Από το μπαλκόνι σου ή την αυλή σου μπορείς να επικοινωνήσεις, μπορείς ακόμη να ακούσετε μουσική μαζί .Σκέψου ότι και ο γείτονας νιώθει ακριβώς όπως εσύ...(Αν κρατάς τα μέτρα ασφαλείας για εσένα και τους γύρω σου όλα μπορούν να γίνουν) 
Μην σκέφτεσαι ότι έχεις μείνει πίσω από το χόμπι , δουλειά ή φυσική σου κατάσταση. Όταν νιώσεις εσύ έτοιμος να ανέβεις στην ταράτσα, να κάνεις χώρο στο σαλόνι σου και να βάλεις ξανά τις φόρμες σου, τότε να το κάνεις. Τότε θα έρθει και η έμπνευση, η δημιουργικότητα , η σπίθα που έχεις μέσα σου, η αγάπη για αυτό που κάνεις. Μην είσαι τόσο αυστηρός με τον εαυτό σου. Αν τον αγαπήσεις και του δώσεις λίγο περισσότερο χρόνο, όλα θα έρθουν σε μια ισορροπία και στην "κανονικότητα" της καθημερινότητας, ακόμη και μέσα στο σπίτι. Θυμήσου ότι, ακόμη και πριν την καραντίνα είχες μέρες με τα πάνω τους και τα κάτω τους. Στο χέρι σου είναι να τις κάνεις όλες λευκές και γιατί όχι πολύχρωμες.

                                                                              💖     

CONVERSATION