Το πρωινό

Λένε ότι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, είναι το πρωινό. Έχει αναρωτηθεί ποτέ γιατί πρέπει να τρως το πρωί σαν βασιλιάς; 
Κοιμάσαι για 7-8 ώρες το βράδυ ως συνήθως, οπότε σκέψου πόσες ώρες έχεις να φας. Το βραδινό σου, υπολογίζεται ότι είναι 2-3 ώρες πριν πέσεις για ύπνο. Αρκετές ώρες χωρίς κάποιο σνάκ ή γεύμα. Έτσι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις το πρωί είναι να ετοιμάσεις ένα καλό πρωινό. Πέρα το νερό που επιβάλλεται να πιεις για να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου , είναι καλό να φτιάξεις ένα πλούσιο πρωινό για να ενισχύσεις το σώμα μου με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. 
Οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες και τα λίπη θα πρέπει να βρίσκονται πάντα το πιάτο του πρωινού. Ένα γεύμα που είναι πηγή ενέργειας, της γλυκόζης, για τον εγκέφαλο σου και πρωτεϊνών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων για το σώμα σου.
Είναι μια συνήθεια που αν την εφαρμόσεις θα δεις τρομερά αποτελέσματα στη διάρκεια της μέρα σου σε σχέση με την ενέργεια και την διάθεση σου καθώς και την όρεξη για πείνα. Αφιέρωσε 10 λεπτά από το χρόνο σου κάθε πρωί για να φτιάξεις ένα γευστικό πρωινό που είναι η βάση για την υπόλοιπη μέρα. Κι αν δεν έχει χρόνο, μπορείς να το ετοιμάσεις από το προηγούμενο βράδυ. 

Τι μπορείς να φας για πρωινό; Στο ψυγείο σου έχει περισσότερες επιλογές απ'οτι μπορείς να φανταστείς.
Αρχικά, τα κλασσικά δημητριακά με γάλα δεν είναι η μόνη και φυσικά η πιο υγιεινή επιλογή που έχεις. Επέλεξε μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες (ολικης αλέσως κατά βαση ) διότι έχουν αυξημένα ποσοστά φυτικών ινών και το αίσθημα του κορεσμού διαρκεί περισσότερη ώρα. Επίσης, κατανάλωσε φαγητά με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, διότι τα ποσοστά σακχάρου στο αίμα σου αυξάνονται σταδιακά και ο οργανισμό σου τα καταναλώνει με τον ίδιο αργό σταδιακό ρυθμό, με αποτέλεσμα να μην πεινάσει αρκετά γρήγορα. 

Ενδεικτικά πρωινά: 
  • Κλασσικό τοστάκι, ενισχυμένο με λαχανικά (ντομάτα, αγγούρι) και τυρί κρέμα
  • Δημητριακά ολικής αλέσεως με γάλα (κατά προτίμηση υψηλότερο σε ποσοστά πρωτεΐνης σε σχέση με το αγελαδινό) 
  • Ψωμί ολικής αλέσεως με φυστικοβούτυρο
  • Γιαούρτι με βρώμη, ξηρούς καρπούς, φρούτα , μέλι , σοκολάτα (και οτιδήποτε μπορείς σε ευχαριστεί) 
  • Ομελέτα
  • Ρυζογκοφρέτες με φυστικοβούτυρο και μέλι 
  • Smothies ενισχυμένο με βρώμη, ξηρούς καρπούς, δημητριακά κ.α
Μην ξεχνάς να πίνεις ένα ποτήρι χυμό με φρούτα εποχής που διαθέτεις για τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζεται. 





CONVERSATION