Ημέρα μπαλέτου

Ο χορός είναι μια μορφή τέχνης που χρειάζεται όχι μόνο σκληρή προπόνηση για την επίτευξη του τέλειου αποτελέσματος αλλά θέλει και ψυχή. Ψυχή, για να μπορέσεις να δώσεις τα δικά σου στοιχεία σε ένα ρόλο ενός έργου που υπάρχει αιώνες. Να συγκινήσεις τους θεατές, να ταυτιστούν μαζί σου, να τους περάσεις κάποιο μήνυμα, να σε θαυμάζουν. 

Οι χορευτές είναι οι μόνοι αθλητές που χρησιμοποιούν ταυτόχρονα πολλές μυικές ομάδες μαζί. Θα πρέπει να έχουν σωστό συντονισμό και συγχρονισμό όλων των μελών του σώματος τους. Έτσι λοιπόν χρησιμοποιούν όχι μόνο το σώμα τους αλλά και το μυαλό τους.

Είναι ένα δύσκολο χόμπυ. Δεν είναι για όλους. Αλλά όλοι αξίζουν να προσπαθήσουν και να τα καταφέρουν. Θα πρέπει να έχεις σίγουρα υπομονή, επιμονή και πειθαρχεία. Κι αν δεν τα έχεις το μπαλέτο σίγουρα θα σου τα μάθει.

Ο μήνας Οκτώβριος θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι αφιερωμένος στο κλασσικό μπαλέτο. Κάθε χρόνο οι πιο διάσημες ομάδες χορού κάνουν live streaming έτσι ώστε όλοι οι άνθρωποι να έχουν την δυνατότητα να δουν το εσωτερικό μιας τέτοιας ομάδας. Τις προηγούμενες χρονιές πραγματοποιήθηκαν στις 1/10/14, 1/10/15, 4/10/16, 5/10/17, 2/10/18 και φέτος θα πραγματοποιηθεί 23/10/19. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ.





CONVERSATION