Η σχέση σου με το χορό

Οι χορευτικές σου ικανότητες φαίνονται από πόσο στενή σχέση έχεις με την 5η position στο προχωρημένο επίπεδο ή με την 1η στο αρχάριο αντίστοιχα. Έχεις σκεφτεί ποτέ το γιατί; 
Αν έχεις τοποθετημένη μια σωστή position στα πόδια σου από την αρχή του μαθήματος, θα σε βοηθήσει να βελτιωθείς πιο γρήγορα και φυσικά να προλάβεις τους τραυματισμούς. 

Αρχικά, μαθαίνεις την 1η θέση των ποδιών, όπου θα πρέπει να μάθεις να πατάνε όλα τα δάκτυλα των ποδιών σου στο πάτωμα, να τεντώνεις τα γόνατα σου καθώς τραβάς προς τα πάνω και έξω (en dehors) Αυτό είναι και το πιο δύσκολο. Θα πρέπει να σκέφτεσαι ότι όλη αυτή η δουλειά γίνεται από τους προσαγωγούς και τα ισχία και όχι από τους αστραγάλους
Έτσι και στην 5η position όπου για το κλασσικό χορό είναι μία από τις σημαντικότερες και θέσεις ποδιών στο μπαλέτο, πρέπει να κάνεις ακριβώς το ίδιο. Δάκτυλα-φτέρνα / φτέρνα- δάκτυλα θα πρέπει να ακουμπάνε το ένα το άλλο. Όσο πιο πολύ ενεργοποιήσεις τους προσαγωγούς σου και γλουτούς σου  και σταυρώσεις τα πόδια σου τόσο πιο εύκολο θα γίνει. Μην βάζεις καθόλου ένταση κάτω από τα γόνατα. 

Επίσης, πρόσεχε το βάρος σου. Θα πρέπει να είναι ανάμεσα στις φτέρνες σου (1η position) , και ανάμεσα στο μπροστινό και πίσω σου πόδι (5η position). Δεν θέλεις να χάσεις κλάσματα δευτερολέπτων για να μετατοπίσεις το λανθασμένος σου βάρος , όταν θα πρέπει να το μεταφέρεις στο ένα σου πόδι.

Μια καλή θέση των ποδιών είναι αυτή που θα γίνει η βάση για την ισορροπία σου , για το adagio ή allegro σου. Θα είναι αυτή που θα σε βοηθήσει παντού. 

Γι'αυτό, φρόντισε να είναι η καλύτερη σχέση που έχεις με το χορό. Θα σε ακολουθάει πάντα. Αλλά πάντα μπορεί να βελτιώνεται.



CONVERSATION