Σπιτικό παγωτό

Καλοκαίρι, εκεί γύρω που πέφτει ο ήλιος,θέλεις να φας κάτι για να δροσιστείς από την κάψα του και να νιώσεις μια δροσιά. Σου έχω την καλύτερη λύση. Σπιτικό παγωτό. Ναι ναι καλά διαβάσεις, μπορείς να το φτιάξεις εύκολα γρήγορα χωρίς πολλά υλικά και με λίγες θερμίδες παρακαλώ.
Η ανεκτίμητη αξία της κλασσικής μπάλας βανίλιας παγωτού, της μπανάνας και των αγαπημένων σου φρούτων μπορεί να είναι στο ψυγείο σου ανά πάσα στιγμή.
  • Παγωτό βανίλια
Υλικά: 1 κουτί γάλα εβαπορέ Light
            250 ml γάλα φρέσκο Light
            1 κούπα ζάχαρη
            1 βανίλια

Εκτέλεση: Καταψύχουμε για 2 ώρες τα γάλατα, βγάζουμε από την κατάψυξη και χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά. Σταδιακά προσθέτουμε και τη ζάχαρη και τη βανίλια και ξαναχτυπάμε.
  • Παγωτό Μπανάνα
Υλικά: 4 μπανάνες

Εκτέλεση: Κόβουμε σε μικρές ροδέλες, καταψύχουμε μέχρι να παγώσουν. Βγάζουμε από την κατάψυξη και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα.

  • Παγωτό ροδάκινο
Υλικά: 6 ώριμα ροδάκινα
            ½ ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
            ½ ποτήρι γάλα εβαπορέ light
            5 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ και στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος στην κατάψυξη. Ανακατεύουμε κάθε μια ώρα για να «αφρατέψει».


Tips: Μπορείς να προσθέσεις εκχύλισμα βανίλιας, γάλα της αρεσκείας σου λάδι καρύδας, φυστικοβούτυρο, ξηρούς καρπούς, διάφορα παγωμένα φρούτα.


Πηγή εδώ

CONVERSATION