Τα ίσια ανάποδα

Ξέρω ότι σου αρέσουν οι στηρίξεις στα χέρια και ξέρω πως κι για εσένα που λες ότι δεν σου αρέσουν είναι επειδή δυσκολεύεσαι. Γνωρίζεις όμως ότι για να τις βελτιώσεις απλά χρειάζεται εξάσκηση. Χρειάζεται για έρθεις στο κάθετο άξονα, δίχως φόβο, δηλαδή να φέρεις την λεκάνης σου ακριβώς πάνω στα χέρια σου. 
Τώρα θα μου πεις γιατί να κάθεσαι ανάποδα, σου έχω την απάντηση.

Το βασικότερο απ'όλα δυναμώνει χέρια, ώμους και κορμό καθώς θα πρέπει να στηριχθείς αντί στα πόδια που έχεις συνηθίσει στα χέρια. Βελτιώνεις επίσης και την συγκέντρωση σου καθώς δεν είναι εύκολο μια στήριξη στα χέρια. Έρευνες έχουν δείξει πως το να στεκόμαστε ανάποδα βοηθάει στη μείωση του στρες σε συνδυασμό με την σωστή αναπνοή. Ακόμη, μειώνει τις τοξίνες. Όταν το σώμα είναι τοποθετημένο ανάποδα από τη φυσιολογική θέση του, το λεμφικό σύστημα εφοδιάζεται με περισσότερο αίμα κι έτσι εργάζεται πιο αποδοτικά στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα.
Καθώς βελτιώνει και την λειτουργία της πέψης αφού Η φυσιολογική διαδρομή που πραγματοποιείται κατά τη διαδικασία της πέψης αναστρέφεται όταν στέκεσαι ανάποδα, επιτρέποντας καλύτερη αιμάτωση όλων των οργάνων που συμμετέχουν σ’ αυτή. Τέλος, εξασφαλίζει καλύτερη υγεία του δέρματος και του τριχωτού της κεφαλής. Καθώς στέκεσαι με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω, για μια στιγμή μεγάλη ποσότητα αίματος κατευθύνεται στο κεφάλι και το πρόσωπο, μαζί με το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει. Έτσι, το δέρμα αποκτά υγεία και λάμψη, ενώ ακόμα και τα μαλλιά μπορεί να αργήσουν να ασπρίσουν!

Μήπως να αρχίσεις να βλέπεις τον κόσμο ανάποδα; Δες πόσο μπορεί να βοηθήσει στην υγεία σου. 

CONVERSATION