Η ενδυμασία του μπαλέτου

Το μπαλέτο διέπεται από κάποιους κανόνες. Μέσα σε αυτούς είναι και το πώς πρέπει να ντυθείς για να πας να χορέψεις. Ας ξεκινήσουμε από πάνω προς τα κάτω. Τα μαλλιά σου θα πρέπει να είναι περιποιημένα και όμορφα πιασμένα όχι για την αισθητική αλλά για να μην σε ενοχλούν στις στροφές και να είναι σταθερά. Στη συνέχεια μπορείς να επιλέξεις οποιοδήποτε κορμάκι αγαπάς. Πολύχρωμο, μακρομάνικο, με έξω την πλάτη. Ότι σου αρέσει και σου φτιάχνει την διάθεση. Το καλσόν σου θα πρέπει να είναι αυτό το ροζ κλασσικό καλσόν που χρησιμοποιούν οι χορεύτριες. Και μην ξεχνάς τα μαλακά παπουτσάκια ή τις pointe shoe. 

Ο λόγος που χρησιμοποιείται μόνο ένα καλσόν και ένα εφαρμοστό κορμάκι είναι για να μπορεί ο εκάστοτε καθηγητής σου να βλέπει την λεκάνη σου, τα γόνατα σου, του ώμους σου, την πλάτη αν είναι σωστά και να μπορεί να σε διορθώνει. Φυσικά εχεις και εσύ την δυνατότητα να βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να βελτιώνεσαι. Σκέψου να φορούσες μια φαρδιά φόρμα με μια μπλούζα, δεν θα ήταν ευδιάκριτο αν τεντώνεις τα γόνατα σου, αν σηκώνεις τους ώμους κτλ 

Μπορείς πάντα να χρησιμοποιείς τις γκέτες σου, κάποιο ζεστό παντελόνι, κάλτσες για να ζεσταθείς κατά την προθέρμανση σου. 

Τέλος, μπορείς να φορέσεις και μια φούστα. Δίνει χάρη και δεν εμποδίζει καθόλου στην κίνηση όση ώρα χορεύεις. 

CONVERSATION