Το αγαπημένο βήμα όλων ( Grand pas de chat)

Όταν σκέφτεσαι το μπαλέτο σκέφτεσαι pointe shoetutu , στροφές και άλματα στον αέρα. Και φυσικά δεν ξεχνάς αυτό το βήμα που γίνεται στο τέλος του μαθήματος, του grand allegro από την γωνία. Και αν ακόμη δεν το έχεις κάνει μετά το μάθημα σου κάθεσαι και το βελτιώνεις μόνη σου. Δεν είναι άλλο από το Grand pas de chat. 
Είναι ένα εντυπωσιακό πήδημα όπου γίνεται από το ένα πόδι στο άλλο. Όσο μεγαλύτερη ευλυγισία έχεις τόσο πιο εντυπωσιακό μπορεί να γίνει. Το μυστικό παρ'ολα αυτά δεν είναι να πας τα πόδια σου όσο πιο ψηλά μπορείς, αλλά την λεκάνη σου, δίνοντας τον θεατή την αίσθηση ότι αψηφάς την βαρύτητα.  
Το ενεργητικό σου πόδι θα πρέπει να έρθει γρήγορα στην θέση passe 90 μοίρες και να ξεδιπλώσει προς τα μπροστά με τον γνωστό τρόπο (πρώτα μηρός, γόνατο , δάκτυλα) ενώ το πίσω από το plie που είναι θα τεντώσει γρήγορα στις 90 μοίρες προς τα πίσω (με την αίσθηση ότι κάνει grand battement )
Τα χέρια μπορείς να τα τοποθετήσεις όπου σου τα δώσει ο καθηγητής σου.

Συχνό λάθος που μπορεί να συμβεί είναι κατά την διάρκεια του άλματος να σηκώνεις και του ώμους σου νομίζοντας ότι θα σου δώσει περισσότερη φόρα για να πηδήξεις πιο ψηλά. Επίσης πρέπει πάντα να θυμάσαι τα πόδια σου να είναι en dehors 



CONVERSATION