Tour Fouette

Όταν κάποιος ακούει ότι ασχολείσαι με το μπαλέτο του έρχονται στο μυαλό 3 πράγματα: tutu, pointe shoe και fouette. Μπορεί να μην γνωρίζουν τι σημαίνουν και πόσο εύκολα ή δύσκολα μπορεί να είναι αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι, το tour fouette είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα βήματα του κλασσικού μπαλέτου. Είναι ένα από τα δύσκολα βήματα, και συγκεκριμένα στροφών, αυτού του χορού που όμως οι χορεύτριες, το εκτελούν τόσο άρτια όπου φαντάζει το πιο εύκολο πράγμα στο κόσμο.
Αρχικά, το μαθαίνεις στην μπάρα (και με τα δυο χέρια) κάνοντας plie-releve με το σταθερό σου πόδι και το ενεργητικό σου τεντωμένο στο πλάι στις 45 μοίρες. Αυτό βοηθάει στο να μάθεις να κρατάς το πόδι σου στην συγκεκριμένη θέση όπου θα χρειαστεί στην συνέχεια να εκτελέσεις την στροφή
Αργότερα, όταν το σταθερό σου πόδι θα κάνει plie, το ενεργητικό σου πόδι θα είναι στο πλάι την στιγμή όμως που το σταθερό θα κάνει releve ταυτόχρονα το ενεργητικό σου πόδι θα πρέπει να κάνει petit battement πίσω - μπρος. Ολοκληρώνοντας αυτήν την προετοιμασία, μπορείς να τοποθετήσεις το πόδι σου στις 90 μοίρες και στη συνέχεια, να κάνεις την προετοιμασία σου με ένα χέρι και τέλος να προσπαθήσεις να στρίψεις στην μπάρα.

Αφού έχεις την δυνατότητα να στρίψεις με την βοήθεια της μπάρα τώρα ήρθε η ώρα να την αποχωριστείς. Όλη αυτή η διαδικασία μου μαθαίνεις στην μπάρα έρχεται στο κέντρο. Στο κέντρο λοιπόν πρέπει να είσαι ιδιαίτερη προσεκτική με την σωστό συγχρονισμό χεριών, ποδιών και κεφαλιού έτσι ώστε να πετύχεις την σωστή φόρα και ισορροπία στο ένα σου πόδι.  


CONVERSATION