Η τέλεια σαλάτα

Μια σαλάτα ξέρεις ότι είναι ένα από τα υγιεινότερα γεύματα που μπορείς να φας. Σου φαίνεται όμως πολύ βαρετή και άχρωμη για να την φας, με αποτέλεσμα να καταφεύγεις σε πιο γρήγορο και εύκολο φαγητό. Μήπως έχεις την εντύπωση πως η σαλάτα έχει μόνο μαρούλι; Κάνεις λάθος. Μέσα στην σαλάτα σου μπορείς να βάλεις ο,τι μπορείς να φανταστείς. 


Αρχικά, ξεκίνα με μία βάση. Αυτή θα μπορούσε να είναι το μαρούλι, η σγουρή, η ρόκα,  το σπανάκι, το iceberg , το λάχανο, οι ρίζες φασολιών κ.α. Πρόσθεσε διάφορα λαχανικά. Όπως είναι τα καρότα, το αγγούρι , οι πιπεριές, οι πατάτες, οι τομάτες, το κολοκυθάκι, η μελιτζάνα. Ιδιαίτερη νότα θα δώσουν τα αμύγδαλα, τα καρύδια ή οποιοσδήποτε άλλος ξηρός καρπός είναι της αρεσκείας σου. Βάλε στην σαλάτα σου κάτι που δεν θα το έβαζες ποτέ. Αβοκάντο, πίκλες, φέτα, αλλαντικά, τυρί, ελιές, θυμάρι, δεντρολίβανο, καυτερή πιπεριά, cottage cheese, χούμους, φακές, ρεβίθια, φασόλια, κινόα, φαγόπυρο.  Είναι κάποια παραδείγματα όπου μπορείς να επιλέξεις. Μην ξεχάσεις να βάλεις και λίγο πρωτεΐνη. Όπως κοτόπουλο, αυγά, τόνο, μανιτάρια, μοσχαρίσιο κρέας, σολομό κτλ. Για να απογειώσεις την σαλάτα σου θα χρειαστείς ένα καλό dressing. Αυτό μπορεί να έχει μέσα ελαιόλαδο, μουστάρδα, βαλσάμικο ξύδι , ταχίνι. 


Το να πετύχεις την τέλεια σαλάτα εξαρτάται από τον τρόπο που θα συνδυάσεις τα υλικά σου. Η πιο συχνή μου σαλάτα έχει μέσα μαρούλι, πράσινη και κόκκινη πιπεριά,αγγούρι, μανιτάρια, καρύδια, ρόδι ή φράουλα ή ανανά ή πορτοκάλι(ανάλογα την εποχή) και για σως: μουστάρδα με ελαιόλαδο και βαλσάμικο. Ένας απλός σχετικά συνδυσμός αλλά αγαπημένος.
Παίξε με τους συνδυασμούς και θυμήσου ένα πολύχρωμο πιάτο είναι πιο ευχάριστο να φαγωθεί! 

CONVERSATION