Πως να χρησιμοποιήσεις το foam roller.

Όπως ήδη έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο κείμενο για το foam roller θα γνωρίζεις ήδη ότι είναι ένας εύκολος, γρήγορος τρόπος να κάνεις μία μικρο μάλαξη στους μύες του σώματος σου. 
Στο παρακάτω βίντεο θα δεις πως εγώ χρησιμοποιώ το foam roller.

Αρχικά ξεκινάω από τα πέλματα. Είναι ένα σημείο που ως χορευτές καταπονoύμαι αρκετά. Κάνοντας αργές κινήσεις χαλαρώνω την καμάρα και την πελματιαία απονεύρωση. Οι πιέσεις επίσης βοηθάνε να νιώσω μεγαλύτερη ανακούφιση καθώς στο πέλμα υπάρχουν σημεία που αντανακλούν σ'όλο το σώμα με βάση της αρχές της ρεφλεξολογίας. Όλα αυτά τα κάνω με το μικρό μπαλάκι καθώς μου είναι πιο εύκολο στην χρήση και μπορώ να ασκήσω όση πίεση επιθυμώ.
Στην συνέχεια, για το υπόλοιπο σώμα χρησιμοποιώ τον κύλινδρο όπου επίσης προτιμώ να κάνω αργές και βαθιές κινήσεις για μεγαλύτερη ανακούφιση. Ξεκινάω από τα πόδια και φτάνω στην πλάτη. Σε σημεία όπως ο γλουτός, χρησιμοποιώ επίσης το μικρό μπαλάκι για να κάνω τοπικές κυκλικές πιέσεις σε εντοπισμένα σημεία πόνου. (Το μικρό μπαλάκι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις εξίσου σε όλα τα σημεία του σώματος σου) 
Στην πλάτη επιλέγω να τοποθετώ τον κύλινδρο στην περιοχή της οσφυικής και θωρακικής μοίρας και να τεντώνω ολόκληρο το σώμα μου πετυχαίνοντας έτσι μια μεγαλύτερη χαλάρωση και ευλυγισία στα σημεία αυτά. 

Καλύτερα θα τα καταλάβεις όλα αυτά βλέποντας το βίντεο...



CONVERSATION