Η διατροφή ενός χορευτή

Όταν βλέπεις έναν χορευτή, βλέπεις ένα καλλίγραμμο σφικτό, δυνατό σώμα. Όταν χορεύουν πιστεύεις ότι αψηφούν την βαρύτητα, δεν έχουν κόκαλα λόγω της ευλυγισίας τους. 
Όλα αυτά τα έχουν καταφέρει όχι μόνο από την σκληρή προπόνηση τους αλλά και με την σωστή διατροφή. Στο ημερήσιο διατροφολόγιο τους επιλέγουν μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης, μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες, σωστή αναλογία λιπιδίων και μειωμένες ποσότητες σακχάρων 

Αρχικά, ξεκινάνε την μέρα τους με ένα πλούσιο πρωινό. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει αυγά, τοστ, δημητριακά ολικής αλέσεως με γάλα, ψωμί με φυστικοβούτυρο,  γιαούρτι με βρώμη, μέλι και ξηρούς καρπούς. Το τι θα περιλαμβάνει ο καθένας στο πιάτο τους και την ποσότητα την ορίζουν οι ίδιοι ανάλογες με τις προτιμήσεις τους και την ανάγκης του που εξαρτάται με το πόσο έντονη θα είναι η προπόνηση σου. Ένα κοινό όμως έχουν όλοι. Ο φυσικός χυμός, δεν λείπει από κανενός το πρωινό.
Στην συνέχεια, έρχεται το μεσημεριανό. Στο μεσημεριανό τους θα δεις κοτόπουλο, ψάρια, κόκκινο κρέας, πολλά όσπρια και λαχανικά και σπάνια ζυμαρικά. Δίχως να ξεχνάνε την σαλάτα τους που είναι πολύ σημαντική. Μην έχεις την εντύπωση πως οι χορευτές ζουν μόνο με πρασινάδα. Έχουν ανάγκη από καλή πηγή ενέργειας που είναι το φαγητό. Επιλέγουν απλά τον πιο υγιεινό τρόπο με λιγότερα λίπη και σάκχαρα.
Επειδή, όλες οι παραστάσεις των χορευτών είναι βράδυ, το βραδινό τους είναι ενισχυμένο καθώς θα πρέπει να αποκαταστήσουν όλη αυτήν την ενέργεια που χρησιμοποίησαν πάνω στην σκηνή. Έτσι στο πιάτο τους θα βρεις καθαρή πρωτεΐνη για την αποκατάσταση των μυών, αντιοξειδωτικά λαχανικά που ανακουφίζουν από τον πόνο αλλά και φυτικές ίνες που αποκαθιστούν την ενέργεια στον οργανισμό.

Και από σνακ;
Αγαπημένο τους σνακ, τα φρούτα. Στην τσάντα τους θα βρεις όλα τα φρούτα ανάλογα την εποχή του χρόνου. Μην ξεχνάς και τους ξηρούς καρπούς. Αμύγδαλα, καρύδια, κάσιους κ.α. είναι ότι καλύτερο για αυτούς. Και αν θέλουν κάτι πιο γλυκό; Μια μπάρα δημητριακών με κομματάκια μαύρης σοκολάτας είναι αυτή που θα τους δώσει την αίσθηση της παρασπονδίας. 

Το πιο σημαντικό όμως σε όλα αυτά είναι το νερό. Καταναλώνουν ημερησίως μπορεί και 3,5 λίτρα νερό. Αναγκαίο για την σκληρή τους δουλειά. 


 Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες και χρειάζεται διαφορετικά πράγματα στην διατροφή σου. Οπότε αν κάποιος θέλει να ακολουθήσει ένα σωστό και υγιεινό  διατροφολόγιο καλό θα ήταν να απευθυνθεί σε έναν ειδικό. 

CONVERSATION