Εισαγωγικές εξετάσεις χορού.

Οι μέρες περνούν και εσύ ήδη έχεις μπει σε mood εισαγωγικων εξετάσεων. Φέτος θα γίνουν πιο νωρίς. Καλό η κακό; (Θα δείξει) 
Αρχικά θέλω να ηρεμήσεις. Δεν είναι κάτι που πρέπει να σε αγχώνει τόσο πολύ. Κάνεις τόσο καιρό χορό, έχεις κριθεί τόσες φορές στην ζωή σου, μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από 4 ανθρώπους δεν είναι κάτι που πρέπει να σε τρομάζει.
Η διαδικασία είναι απλή. Ένα μάθημα κλασσικού μπαλέτου (έτσι,όπως το ξέρεις, από το plie έως το grand Allegro) και στη συνέχεια ο σύγχρονο χορός. Η σύνθεση του κάθε συνδυασμού είναι το διαφορετικό σε αυτά που ήδη ξέρεις. Γι'αυτό και κάνεις με πολλούς διαφορετικούς καθηγητές μάθημα για να έχουν ποικιλομορφία οι ασκήσεις σου. Τέλος, μην παθαίνεις υστερία με τον αυτοσχεδιασμό. Δεν είναι δύσκολο ( και στο λέω εγώ που ήμουν πολύ αγχωμένη) Θα σου δώσουν ένα θέμα και απλά θα πρέπει να δημιουργήσεις έτσι όπως εσύ ξέρεις καλύτερα με τον χορό σου . 
Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις τηλέφωνο όλους όσοι έχουν δώσει αυτές τις εξετάσεις. Ο καθένας θα σου πει την δικιά του εκδοχη , το δικό του άγχος και τις δικιες του ατυχές στιγμες εκείνης της ημέρας.  Θα σε αγχωσουν χωρίς λόγο. Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις τι αλήθεια έβαλαν σε αυτόυς, καθώς δεν θα σου βάλουν τις ίδιες ασκήσεις η συνδυασμούς.
οποτε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προπόνησε καθημερινά (για να μην χάσεις την φόρμα σου) και όταν έρθει η σειρά σου να πας να δώσεις απλά και να το ευχαριστηθεις. 

‌Τι πρέπει να φορέσεις; 
Ναι ναι απ'όλα τα υπέροχα κορμάκια που υπάρχουν στα καταστήματα με είδη χορού εσύ πρέπει να βάλεις αυτό το μαύρο μακρυμάνικο ή 3/4 μανίκι τέτοιο μήνα. Μπορείς όμως να κάνεις και πάλι την τσαχπινιά σου. Η πλάτη . Μπορείς εσύ να επιλέξεις το ποσό ανοιχτή θα είναι και το κόψιμο που θα έχει. 
Το καλσόν σου θα πρέπει να είναι κατά προτίμηση καινούργιο και εννοείται πως θα καλύπτει τον αστράγαλο . Τα παπούτσακια σου προτίμησε να είναι καθαρά ( όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται) . Με αυτήν την εικόνα δείχνεις ότι προσέχεις την εμφάνιση σου. 

Στο σύγχρονο χορό επίσης θα φορέσεις αυτό το μάυρο κορμάκι και από κάτω ένα μαύρο κολάν. 
Οποτε θυμήσου στο σύγχρονο έχεις κυλισματα στο πατωμα. Μια πολύ ανοιχτή πλάτη δεν θα σε βοηθούσε να ελισεσαι με ευκολία . 

Αγόρια δεν θα σας ξέχασα.
Εσείς και στο μπαλέτο και στο σύγχρονο χορό θα πρέπει να φορέσετε το μαύρο σας κολάν και ένα λευκό εφαρμοστό κοντομανικο μπλουζάκι. Ακριβώς και αυτά που φοράτε και στο μάθημα. 

Θα πρέπει να φτιάξεις ένα κότσο σαν τα δίνεις παράσταση. Δεν θα πρέπει να πετάνε τουφακια, και θα πρέπει σίγουρα να έχεις βάλει φιλε. 
Μπορείς να κάνεις 2 γαλλικές πλεξούδες και να κάνεις ένα χαμηλό κότσο ή τον κλασσικό που κάνεις στο μάθημα. Με αυτόν τον τρόπο επίσης δείχνεις ότι περιποιησε την εμφάνιση σου

Μπορείς επίσης εάν θέλεις να βαφτείς ελαφριά. Όχι make up σκηνής. Ελαφριά. Σκέψου ότι η κριτική επιτροπή είναι 1-2 μέτρα μακριά σου. 

Τέλος, τα σκουλαρίκια και τα κοσμήματα δεν επιτρέπονται. Αλλά αυτό σίγουρα το ξέρεις και από τις παραστάσεις σου.

Νομίζω πως ήδη το αναλύσαμε πολυ. Όταν χορεύεις ξέρεις ότι το κάνεις καλά γιατί το κάνεις για εσένα. Θα μαγέψεις την κριτική επιτροπή όπως μαγευεις και το κοινό σου. Πίστεψε στο εαυτό σου και θα καταφέρεις υπέροχα πράγματα. 
Και να θυμάσαι, δεν κρίνεσαι μονάχα από αυτές τις εισαγωγικές εξετάσεις. Ο χορός δεν ξεκινά και τελειώνει εκεί. 
Ο χορός πηγάζει από μέσα σου και θα είναι για πάντα η ζωή σου οποίο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Χορεύεις για σένα και εσύ ξέρεις πραγματικα τι αξίζεις και τι όχι 
Απλά πάνε και πέρνα καλά. Και θα δεις , αν πας με τέτοια διάθεση όλα θα πάνε καλά. 








CONVERSATION