Smoothies

Ένα εύκολο και δροσιστικό ρόφημα για το καλοκαίρι και όχι μόνο. Μια γρήγορη λύση στο να πιεις κάτι, αλλά ταυτόχρονα να είναι υγιεινό με πολλά θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Στο smoothie σου μπορεί να κρυφτεί ένα ολόκληρο γεύμα, σε ένα μικρό ποτήρι, μπορείς να βάλεις ότι επιθυμείς. Φαντασία να έχεις. Αρκεί να κρατάς μια βασική γραμμή που θα σου δώσει ένα καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα. (Καλό είναι να ζητάς και την συμβουλή του διατροφολόγου σου ή του ειδικού ιατρού εάν ακολουθείς κάποια συγκεκριμένη διατροφή .)
Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν: 
  1. Αρχικά επέλεξε την βάση σου. Πάντα να θυμάσαι ότι πρέπει να υπάρχει ένα υγρό στοιχείο στο smoothie σου. Ο χυμός φρούτων, το κρύο τσάι , ο καφές και εννοείται το γάλα (καρύδας, αμυγδάλου, σόγιας ή κανονικό) είναι μια πολύ καλή έναρξη για το υπέροχο σου ρόφημα.
  2. Πρόσθεσε φρούτα και λαχανικά. Είναι αυτά που θα σου δώσουν πολλές βιταμίνες , μέταλλα , ιχνοστοιχεία. Επίλεξε μεταξύ 2 ή 3 φρούτων. Μπορείς ακόμη και να προσθέσεις κάποια λαχανικά όπως είναι η ρόκα, το σπανάκι κ.α.
  3. Πως το θέλεις; Θα πρέπει να έχεις αποφασίσει ποια είναι η σύσταση από το ρόφημα που επιθυμείς να πιεις. Αραιό ή πυκνό. Με φυστικοβούτυρο, παγωτό, γιαούρτι ακόμη και παγάκια η σύσταση από το smoothie σου αλλάξει και να απογειωθεί.
  4. Και ποιος δεν θα ήθελε να έχει ωραία γεύση αυτό που πίνει. Μην απελπίζεσαι το ότι είναι υγιεινό και με φρούτα δεν σημαίνει ότι δεν είναι ωραίο. Εάν πάλι επιθυμείς να προσθέσεις κάτι ακόμα, σου έχω την λύση. Λίγο ζάχαρη, μέλι, στέβια, κάποια γλυκαντική ουσία, κανέλα, δυόσμο ή απόσταγμα βανίλιας μπορεί να δώσουν μια άλλη αίσθηση στο ρόφημα σου
  5. Τέλος, ξέρω ότι αυτό που θα καταναλώσεις θέλεις να σε κρατήσει. Ε τότε, πρόσθεσε λίγο πρωτεΐνη, souper foods ή βρώμη.
Βουνό ε; Όλα αυτά για ένα smoothie που θα το πιεις σε δευτερόλεπτα; Γι'αυτό κι γω σου γράφω 10 εναλλακτικές για να διαλέξεις χωρίς να ψάχνεις τι συνδυασμούς να κάνεις. Δοσολογίες δεν σου δίνω. Ξέρεις με το μάτι (όπως κάνει και η γιαγιά μας ) Και εννοείται διαφοροποιείς και πειραματίζεσαι σε κάτι που σου αρέσει ή όχι. 
( Σε ότι μπλέντερ και να το χτυπήσεις γίνεται , μην απελπίζεσαι που δεν έχεις 1000 εξαρτήματα) 

  • Το κλασσικό.
     Συνδυασμός: Γάλα + Μπανάνα + Φράουλα + Βρώμη
  • Το είχες και στο χωριό σου
    Συνδυασμός: Βατόμουρα + Βρώμη + Γάλα + Μέλι + Παγάκια
  • Το αμαρτωλό.
    Συνδυασμός: Μπανάνα + Γαλα + Φυστικοβούτυρο + Κακάο 
  • Των social
    Συνδυασμός: Μπανάνα + Ανανάς + Ginger + Χυμό λεμονιού + Νερό 
  • Δίχρωμο στιλάτο.
    Συνδυασμός: Ανανάς + Μάνγκο + Ακτινίδιο + Φράουλα + Γάλα 
  • Το πράσινο
    Συνδυασμός: Αγγούρι + Μπανάνα + Ακτινίδιο + Σπανάκι 
  • Η παιδική αξία.
    Συνδυασμός: Χυμός πορτοκαλιού + Μπανάνα ή Μήλο + Καρότο + Γιαούρτι + Μέλι
  • Του γυμναστηρίου.
     Συνδυασμός: Παντζάρι + Αγγούρι + Σπανάκι + Λεμόνι 
  • Το καλοκαιρινό. 
    Συνδυασμός: Καρπούζι + Φράουλες + Μπανάνα + Γάλα + Παγάκια 
  • Το λες και gourmet.
    Συνδυασμός: Ροδάκινο + Μπανάνα + Αβοκάντο + Χυμό πορτοκαλιού + Παγάκια 

CONVERSATION