Στην ακροθαλασσιά

Το περπάτημα στην άμμο είναι μία καλή, ανέξοδη, απλή και αποτελεσματική άσκηση αν δεν θες να χάσεις την φόρμα σου, ή και ακόμη να ξεκινήσεις γυμναστική.

Όταν περπατάμε στην ακροθαλασσιά, φέρουμε μεγαλύτερη αντίσταση σε σχέση μια σκληρή επίπεδη επιφάνεια. Το βύθισμα του ποδιού στην άμμο σε κάθε βήμα υποχρεώνει τους μυς να δουλεύουν περισσότερο και πιο δυνατά για να διατηρήσουν την κίνηση. Άρα έχουμε περισσότερη καύση θερμιδικών αξιών σε σχέση με το τσιμέντο.
Το σώμα δαπανά διπλή (έως και τριπλή) ενέργεια σε σύγκριση με το περπάτημα σε σκληρή επιφάνεια, με ταυτόχρονη ωφέλεια του καρδιαγγειακού συστήματος Επιπλέον, το γεγονός ότι δεν φοράμε παπούτσια μας δίνει την δυνατότητα να αξιοποιήσουν όλο το εύρος των κινήσεων που κάνει το πόδι κατά την κίνηση. Η ανομοιογένεια του εδάφους δίνει στην άσκηση ένα ακόμα χαρακτηριστικό, την ιδεοδεκτικότητα. Αυτό σημαίνει ότι αυξάνεται η ικανότητα αντίληψης που πατάμε και που βρισκόμαστε δίχως να κοιτάμε προς τα κάτω. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση της ισορροπίας των μελών του σώματος μας. Επιπρόσθετα, η άμμος έχει την δυνατότητα να απορροφά τους κραδασμούς. Με αυτό τον τρόπο αν έχεις κάποιο πρόβλημα με τις αρθρώσεις σου μπορείς να πας για ένα περπάτημα. Η άμμος έχει την ιδιότητα να κάνει ένα ελαφρύ μασάζ κατά την διάρκεια της άσκησης , κάτι που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της πατούσας κάνοντας φυσική περιποίηση της επιδερμίδας. 

Πράγματα που πρέπει να θυμάσαι:
Όταν θα πας για περπάτημα προτίμησε ώρες που δεν έχει πολύ ήλιο, πρωί ή το απογευματάκι για παράδειγμα. Να φοράς αντηλιακό, καπέλα και γυαλιά ηλίου για την ασφάλεια σου. Επίλεξε μια παραλία καθαρή δίχως σκουπίδια και πετραδάκια.
Απόφυγε το ξυπόλυτο περπάτημα σε υπερβολικά ζεστή, «καυτή» άμμο. Προσάρμοσε το περπάτημα σου στην φυσική σου κατάσταση. Θυμήσου, είναι κάτι έντονο με μεγάλη αντίσταση για το σώμα σου, μην το παρακάνεις. Αν νιώθεις ότι κουράζεσαι ή πονάει κάποιο σημείο του σώματος σου ή μίκρυνε τον ρυθμό και την ένταση σου ή σταμάτα απευθείας την άσκηση. 
Πάντα να κάνεις ένα σετ διατάσεων σε όλο το το σώμα μετά την άσκηση σου. Ακόμη μπορείς να βουτήξεις στην θάλασσα και να χαλαρώσεις εκεί το σώμα σου.

Εάν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας, συμβουλέψου τον προσωπικό ιατρό σου πριν την έναρξη της άσκησης σου.


CONVERSATION