Attitude

Η attitude είναι μια θέση στο κλασσικό μπαλέτο, όπου οι χορευτές στέκονται στο ένα πόδι καθώς το άλλο είναι σηκωμένο είτε μπρος (devant), πίσω (derrière) με γωνία κλίσης από το γόνατο και κάτω, μεγαλύτερη των 90 μοιρών. Απαιτεί ευλυγισία στην μέση και στα ισχία. Είναι μια θέση που αρχικά το πόδι δουλεύεται χαμηλά και στην συνέχεια φτάνει στις 90 μοίρες ή και παραπάνω.

Όταν κάνουμε  attitude derrière θα πρέπει να σκεφτούμε τον μηρό μας όσο δυνατόν πιο ψηλά και όσο περισσότερο en dehors μπορούμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το γόνατο μας θα πέσει και θα κοιτάει προς το πάτωμα. Το τετράγωνο μας θα πρέπει να μην χαλάσει καθόλου, αν όμως το πόδι μας είναι ικανό να φτάσει πάνω από τις 90 μοίρες τότε μπορούμε να κάνουμε μια ελαφριά κάμψη του κορμού προς τα μπροστά.
Αντίστοιχα όταν κάνουμε attitude devant θα πρέπει να σκεφτούμε τον μηρό μας όσο πιο ψηλά γίνεται. Δεν ξεχνώ επίσης το en dehors μου και το τετράγωνο μου να είναι σωστά κρατημένα.

Τα χέρια και στις δυο περιπτώσεις τοποθετούνται ανάλογα το πως σου έχουν ζητηθεί.

Βασική λεπτομέρεια στην attitude είτε μπρος είτε πίσω είναι ότι το γόνατο σου λυγίζει ελάχιστα. Δεν πρέπει δηλαδή το πέλμα σου να τείνει κοντά στο μηρό σου.

Για να καταφέρεις να χτίσεις μια όμορφη και σωστή attitude, χρειάζεται να έχεις υπομονή, επιμονή και πειθαρχία διότι είναι μια από τις δυσκολότερες θέσεις στο κλασσικό μπαλέτο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει. Αν προσπαθήσεις σιγά σιγά όλα θα έρθουν.






CONVERSATION