Η αποθεραπεία

Και επιτέλους ήρθαν οι μέρες του Πάσχα. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι έχεις κάποιες μέρες να ξεκουραστεις από τις προπονήσεις σου. Οι μύες χρειάζονται 24 ώρες για να αποκατασταθουν από την προπόνηση, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στους αθλητές. Όποτε τώρα είναι η ευκαιρία να ξεκουραστεις να γεμίσεις μπαταρίες διότι έπειτα από τις γιορτές προβλέπονται δύσκολες μέρες λόγω προβών και παραστάσεων, ακόμη και αγώνων.
Τι μπορείς να κάνεις τώρα;
Αρχικά να μην γυμναστείς καθόλου. Ναι ναι, καλά διαβάζεις. Δεν θα χάσεις την φόρμα σου αν δεν γυμναστείς για 5 μέρες. Ίσα ίσα θα συμβεί το αντίθετο, θα επανέλθεις δυναμικά, διότι το σώμα σου θα έχει ξεκουραστεί. Και εννοείται θεωρείται γυμναστική και το χαλαρό τρεξιματάκι που σκέφτεσαι να πας να κάνεις.
Μια άλλη καλή συμβουλή είναι να πας επιτέλους να κάνεις εκείνη την αποθεραπεία που έλεγες και δεν προλάβαινες; Ένα καλό μασάζ θα σε βοηθήσει να αιματωσει και  να χαλαρώσει τους μύες σου αλλά και όλο σου το σώμα.
Ξέρω θέλεις να περάσεις χρόνο και με τους φίλους σου. Σου έχω λύση. Μια σάουνα, ένα τζακουζι με την παρέα σου θα σε βοηθήσει και θα περάσεις και τέλεια.
Βέβαια, τώρα θα θέλεις να πας εκδρομή. Ε, σου έχω την λύση. Μπορείς να πας κάπου που να έχει λουτρά. Εκεί και αν συνδυαζεις χαλαρωση, αποθεραπεία και διασκέδαση μαζί.

Μην ξεχνάς ότι το σώμα σου είναι το εργαλείο της δουλειάς σου, πρέπει να το αγαπάς και να το φροντίζεις.
Πρέπει να υπάρχει η ξεκούραση για να μπορείς να ανταπεξέλθεις στο βαρύ και απαιτητικό σου πρόγραμμα

CONVERSATION