Αναρωτήθηκες ποτέ πώς φτιάχνονται οι πουέντ;

Το μπαλέτο είναι γνωστό σε πολλούς ανθρώπους. Πολλοί το θαυμάζουν, άλλοι το βαριούνται. Αρκετοί είναι όμως αυτοί που γνωρίζουν ότι οι πουέντ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωή τους.Το συγκεκριμένο είδος παπουτσιού φοριέται από τις μπαλαρίνες, αφού πρώτα εκείνες φορέσουν τα απλά παπούτσια του μπαλέτο, γνωστά ως τα σοφτ. Η ιδιαιτερότητα τους βρίσκεται στο μπροστινό τους μέρος, το οποίο είναι σκληρό για να μπορεί η μπαλαρίνα να σηκώνεται στις μύτες των ποδιών της χωρίς να σπάσει τα δάχτυλά της.
Οι πουέντ αποτελείται από:
  •  Ενα κουτί (box) και υποστηρίζει τα δάχτυλα των ποδιών του χορευτή
  •  Ένα στέλεχος- (shank), το οποίο είναι ένα κομμάτι από άκαμπτο υλικό που χρησιμεύει για να σκληρύνει τη σόλα έτσι ώστε να παρέχει στήριξη για την καμάρα του ποδιού en pointe.
  • Το vamp που αναφέρεται στο ανώτερο κομμάτι του κουτιού, που καλύπτει τα μετατάρσια, τα δάχτυλα και την άρθρωση. (Διάβασε τα πιο αναλυτικά εδώ )
Οι πουέντ είναι ένα παπούτσι όπου χρειάζεται μεγάλη ακρίβεια και προσοχή για να φτιαχτεί. Γι'αυτό τον λόγο ακόμη και σήμερα, κατασκευάζονται στο χέρι. Οι περισσότεροι κατασκευαστές πουέντ παράγουν πολλά και διαφορετικά μοντέλα, με κάθε ένα από αυτά να προσφέρει και διαφορετική εφαρμογή, για να μπορεί η κάθε χορεύτρια να βρίσκει τον τύπο που της ταιριάζει. 

Στα παρακάτω βίντεο εξηγείται αναλυτικά η διαδικασία



CONVERSATION