Battement Developpe

Είναι μια εντυπωσιακή κίνηση στο κλασσικό μπαλέτο καθώς το πόδι της/του χορεύτριας/τη ξεπερνάει τις 90 μοίρες. Είναι μια κίνηση αργή και συνεχόμενη. Μπορούμε να κάνουμε developpe είτε μπρος είτε πίσω είτε πλάι. Χρειάζεται να έχουμε κατανοήσει τις γνώσεις του passe για να μπορέσουμε να ξεδιπλώσουμε σωστά το πόδι . Αυτό που θα πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε σ'ένα developpe είναι ότι ο μηρός μας θα πρέπει να έρθει όσο πιο κοντά μπορεί στο σώμα μας και από εκεί και ξεδιπλωθεί το πόδι μας  χωρίς να χάσει το ύψος του, μόνο από τον γόνατο και κάτω, περνώντας πάντα από μια μικρή attitude. Δεν θα πρέπει να ξεχνάς πως το πόδι πρέπει να είναι en dehors, μέσα στην άρθρωση του ισχίου, και το τετράγωνο σου να μην χαλάσει.
Ξέρω όσο πιο ψηλά πάει το πόδι τόσο πιο δύσκολο είναι να κρατηθεί. Αλλά αν τραβήξεις από το σταθερό σου πόδι ψηλά και έχεις την αίσθηση πως το ενεργητικό στο τραβάει κάποιος προς τα έξω, έτσι και θα μπορέσεις να το κρατήσεις εύκολοτερα αλλά και δεν θα υπάρχει μεγάλη μυϊκή ένταση γύρω από τα ισχία.
Ο κυριότερος μυς που χρειάζεσαι για να δουλεύει για να εκτελέσεις την κίνηση σωστά, θα πρέπει να είναι ο δικέφαλος μηριαίος, δίχως  μεγάλη μυϊκή ένταση γύρω από τον τετρακέφαλο και τον λαγονοψοΐτη, όπως προαναφέραμε.
Είναι μια κίνηση που χρειάζεται υπομονή και επιμονή για να μπορέσεις να ξεπεράσεις στις 90 μοίρες και να είναι σωστή.. Μέσω της δουλειάς όλα γίνονται.
Αν όμως κάτι σε ζορίζει ή σε ενοχλεί, ενημέρωσε τον καθηγητή σου ή έναν ειδικό, καθώς προέχει η ασφάλεια σου.

CONVERSATION