Πως να ράψεις τις pointe shoe.

Εκτός από το κλασσικό ράψιμο της κορδέλας και τα λαστιχάκια στο εσωτερικό μέρος της pointe, για την εξασφάλιση της σταθεροποίησης και προστασίας του ποδιού σου, ράβουμε και ένα ακόμη κομμάτι των pointe, εάν εσύ το θεωρείς απαραίτητο.
Το κουτί ( box ) είναι το σημείο το οποίο ανεβαίνουμε στις pointe, όπου εκεί στηρίζεται και όλο το βάρος μας. Επειδή θέλουμε να κρατήσουμε τα παπούτσια μας όσον το δυνατόν περισσότερο καιρό, ράβουμε με μια χοντρή κλωστή, γύρω γύρω από αυτό. Με αυτόν τον τρόπο οι pointe μας δεν φθείρονται τόσο γρήγορα, επιπλέον σε βοηθάνε να μην γλιστράς τόσο πολύ. 

Αρχικά, θα πάρεις μια βελόνα και θα περάσεις μια χοντρή κλωστή όπως προείπαμε. Θα ράψεις γύρω γύρω με μεγάλη προσοχή όπως φαίνεται στην κάτω αριστερά εικόνα. Επανέλαβε άλλη μια φορά για μεγαλύτερη σταθερότητα. Έπειτα  θα ράψεις  την pointe σου με κάθετη και κυκλική φορά όπως φαίνεται στην μεσαία εικόνα. Καλό θα ήταν να κάνεις δυο κύκλους για να έχεις μια καλύτερη βάση. 
Αν δεν το έχεις ξανακάνει, δοκίμασε το σε μία παλιά σου pointe έτσι ώστε αν κάτι πάει στραβά να μην υπάρχει πρόβλημα. Είναι λίγο δύσκολο να περάσεις την βελόνα στο ύφασμα από την pointe, μην ανησυχείς γίνεται όμως. Μην βιαστείς να κάνεις οποιαδήποτε βήμα. Κάντο αργά και σταθερά Σκέψου πόσο σημαντικές είναι οι pointe για σένα και πως δεν θα ήθελες να τις χαλάσεις πριν καν τις φορέσεις!

CONVERSATION