Τριγωνική στήριξη

Λέγεται τριγωνική στήριξη γιατί η βάση στήριξης αποτελείται από τα χέρια και το κεφάλι που σχηματίζουν ένα τρίγωνο στο πάτωμα πριν επιχειρήσουμε την άσκηση.

Εκτός από την εντυπωσιακή αίσθηση που δίνει στους θεατές αυτή η στήριξη έχει και θετικά οφέλη στον οργανισμός μας.

- Μειώνει τις τοξίνες. Όταν το σώμα είναι τοποθετημένο ανάποδα από τη φυσιολογική θέση του, το λεμφικό σύστημα εφοδιάζεται με περισσότερο αίμα κι έτσι εργάζεται πιο αποδοτικά στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα.
- Αυξάνει τη συγκέντρωση. Κάνοντας αυτές τις «ανάποδες» στάσεις είναι σαν να πατάμε το κουμπί «reset» του εγκεφάλου μας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι του δίνουμε τη δυνατότητα να εργαστεί καλύτερα και έτσι έχουμε πιο καθαρή και αποτελεσματική σκέψη.
- Καταπολεμά το στρες. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της γιόγκα, η στάση της κεφαλής γίνεται σε κάθε μάθημα προκειμένου να απομακρύνει το φόβο, την αγωνία και το στρες από το μυαλό και το σώμα. Σε συνδυασμό με σωστή αναπνοή, αυτή η στάση μπορεί πραγματικά να ανακουφίσει από τα συμπτώματα του στρες.
- Δυναμώνει τα χέρια, τους ώμους και τον κορμό.Για να εκτελέσεις σωστά τη στήριξη, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα χέρια, τους ώμους και τον κορμό σου έτσι ώστε το περισσότερο από το βάρος σου να κατανέμεται σ’ αυτά. Αυτή η στάση ισοδυναμεί με μια προπόνηση αφιερωμένη στα συγκεκριμένα σημεία του σώματος.

Αρχικά, θα πρέπει να έχεις καλό έλεγχο του κορμιού σου για να κρατήσεις ισορροπία για να καταφέρεις να κάνεις σωστά τριγωνική στήριξη. Μην ξεχνάς πως χρειάζεσαι συγκέντρωση και υπομονή για να μπορέσεις να εκτελέσεις σωστά την συγκεκριμένη στήριξη. 

CONVERSATION