Η σημασία της Φυσικοθερπείας στους χορευτές

Οι χορευτές προπονούνται καθημερινά για να επιτεύξουν και να ξεπεράσουν τους στόχους που έχουν βάλει οι ίδιοι στους εαυτούς τους ή οι προπονητές τους. Η καθημερινή όμως πολύωρη προπόνηση δεν κάνει πάντα καλό στο σώμα τους. Χρειάζονται ξεκούραση και χαλάρωση. 
Η αποθεραπεία είναι ένα τρόπος με τον οποίο μπορεί να χαλαρώσει και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ίσως κάποιων τραυματισμών. 

Το μασάζ  αφορά συστηματικές κινήσεις μάλαξης και πίεσης των μαλακών ιστών όλου του σώματος με σκοπό την επίτευξη μια κατάστασης ολοκληρωτικής χαλάρωσης.  Η τεχνική του μασάζ, σας επηρεάζει σε όλα τα επίπεδα. Περιλαμβάνει χαλάρωση και τόνωση των μυών μας. Σε σχέση με το σώμα σας, δρα κυρίως στους μύες, στους συνδέσμους και στους τένοντες, και επιδρά ιδιαίτερα στην ισορροπία υγρών του σώματος, δηλαδή στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο φλεβικό σύστημα  και προάγει την κυκλοφορία της λέμφου. Σε πνευματικό επίπεδο, το μασάζ όχι μόνο σας ανακουφίζει από το άγχος και την ένταση , αλλά σας βοηθά να έρθετε σε επαφή με το σώμα σας ως μια ολότητα, δηλαδή τόσο με τα μέρη με τα οποία επικοινωνείτε όσο και με εκείνα από τα είστε αποκομμένοι. 

Οι χορευτές έχουν τόσο έντονες προπονήσεις όπου το σώμα τους, δεν προλαβαίνει να συνέλθει τελείως και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση της απόδοσής του, δηλαδή υπερκόπωση. Γι'αυτό εδώ έρχεται το μασάζ με τις ευεργετικές του ιδιότητες να προσφέρει χαλάρωση και αποκατάσταση στο σώμα του χορευτή.

Γενικά, είναι η πιο κατάλληλη τεχνική για την αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων, βοηθάει στο να διατηρούνται οι ιστοί σε καλή κατάσταση, διότι κινητοποιεί όλους τους ιστούς που εμπλέκονται στην κίνηση, επιταχύνει την επούλωση, ενισχύει την ελαστικότητα και βελτιώνει το εύρος κίνησης.

Δεν χρειάζεται, όμως, να είσαι αθλητής για να απολαύσεις το μασάζ. Μπορεί να το επιλέξει οποιοσδήποτε γιατί αποτελεί την ιδανική τεχνική για την αποκατάσταση μυοσκελετικών προβλημάτων. 


CONVERSATION