Πως να ανέβεις σωστά στις pointe shoe.

Έχουμε μιλήσει για την ανατομία των Pointe shoe και το πως να τις σπάσεις. Είναι πολύ σημαντικό να τις μαλακώσεις σιγά σιγά και σωστά γιατί αυτό είναι το εργαλείο της δουλειάς σου. Αν γίνει κάποιο λάθος στο break in τότε οι pointe σου ίσως στραβώσουν λίγο. Γι'αυτό το λόγο για είσαι ιδιαίτερα προσεκτική. Σημαντικό κομμάτι όμως, είναι και το πως ανεβαίνουμε στις pointe μας. Αν ανεβαίνουμε λανθασμένα, αρχικά δεν θα φαίνεται ωραία στο κοινό και δεύτερον δεν θα μπορέσουμε να εκτελέσουμε σωστά τις tours, στις στηρίξεις ή οτιδήποτε άλλο μας ζητηθεί. 
Όταν ανεβαίνουμε λοιπόν στις pointe, προσέχουμε να είμαστε ακριβώς πάνω στο πόδι μας και να μακραίνουμε προς τα πάνω. Θα πρέπει να ανεβαίνουμε ακριβώς πάνω στην πλατφόρμα της pointe και να πατάει όλο το μέρος της στο πάτωμα. Να μην φεύγει δηλαδή το βάρος μας ούτε πολύ μπροστά, ούτε πολύ πίσω, ούτε στα πλάγια. 

Ένα σωστό ανέβασμα στις pointe μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε καλύτερα έλεγχο του κορμιού μας. Ώς αποτέλεσμα, καλύτερη ισορροπία και στροφικότητα και λιγότερη καταπόνηση του κάτου άκρου μας, κυρίως των δαχτύλων μας. 


CONVERSATION