Σανίδα: Μια αποτελεσματική άσκηση για όλους

Η άσκηση της σανίδας, είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας.
Δεν απαιτεί εξοπλισμό, ιδιαίτερο χρόνο και ούτε χρειάζεται πολύς καιρός για να δείτε τα αποτελέσματα της πάνω στο σώμα. Είναι μια ισομετρική άσκηση όπου ενδυναμώνονται πολλές μυικές ομάδες μαζί. Πρέπει όμως να την εκτελείς με σωστή ακρίβεια για να δουλεύουν σωστά οι μύες και να μην τραυματιστείς. 
Αρχικά, το κορμί σου θα πρέπει να είναι σε μια ευθεία, δηλαδή η λεκάνη σου δε θα πρέπει ούτε να πέφτει προς το έδαφος ούτε να σηκώνεται προς τα πάνω. Τα χέρια σου θα πρέπει να είναι ακριβώς κάτω από τους ώμους σου. Το κεφάλι σου θα πρέπει να είναι η συνέχεια της σπονδυλικής σου στήλης, χωρίς να κοιτάζει κάτω ούτε πάνω. Το κέντρο βάρους σου, θα πρέπει να το ισομοιράσεις στα χέρια σου και στα πόδια σου. 

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να εκτελέσεις μια σανίδα. Η πιο εύκολη μορφή του είναι η σανίδα στους αγκώνες. Η σανίδα στο πλάι, είναι εξίσου όμως σημαντική αφού ενεργοποιεί κυρίως τους πλάγιους κοιλιακούς. Η ανάποδη σανίδα είναι μια άλλη μορφή όπου ενεργοποιεί κυρίως τους μυς της οπίσθιας πλευράς τους κορμιού μας.

Ο χρόνος που θα πρέπει να εκτελείς την άσκηση αυτή είναι ανάλογα την αντοχή σου. Όσο περισσότερα δευτερόλεπτα μπορέσεις να μείνεις σε αυτήν την θέση τόσο το καλύτερο. Να θυμάσαι όμως ότι πρέπει να αυξάνεις τον χρόνο σταδιακά.



CONVERSATION