Πως να βελτιώσεις το coup de pied σου.


Όλοι οι χορευτές καθημερινά δεν σταματάνε να γυμνάζομαι για να βελτιώσουν την μυϊκή τους δύναμη, την ελαστικότητα, την αντοχή τους κ.α. Η βελτίωση του coup de pied τους είναι αναπόσπαστο κομμάτι της χορευτικής ρουτίνας τους. Ταυτόχρονα προσπαθούν, για την βελτίωση του τόσο σε δύναμη όσο και σε ελαστικότητα. Πως όμως καταφέρουν να δείχνουν τόσο γυμνασμένοι και ευλύγιστοι την ίδια στιγμή; Σίγουρα τους βοηθά η προπόνηση τους αλλά και μια σειρά από επιπλέον ασκήσεις όπου τους βοηθά για να πετύχουν αυτό το άριστο αποτέλεσμα.
Για το σωστό coup de pied θα πρέπει να σκεφτείς ότι η καμάρα του ποδιού σου πάει όσο πιο ψηλά μπορεί καθώς τα δάχτυλα σου θα πρέπει να μακραίνουν συνεχώς, και να μην τα γατζώνεις.
Όσο πιο γερό και σταθερό αστράγαλο έχεις τόσο πιο σταθερός θα είναι και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο δυνατό cou de pied.


Στο παρακάτω βίντεο θα δείξουμε κάποιες ασκήσεις που βοηθούν στην βελτίωση του coup de pied σου που αφορούν την ενδυνάμωση του αστραγάλου, της ποδικής καμάρας και των δακτύλων αλλά και την ελαστικότητα.





Οι παραπάνω ασκήσεις δίνονται ενδεικτικά. Όταν θα τις χρησιμοποιήσεις, προσαρμόστε τες στο σώμα σου με προσοχή.


CONVERSATION