Γιατί χορό;

Ο χορός είναι μια τέχνη. Είναι έκφραση συναισθημάτων. Για κάποιους, ίσως είναι όλη τους η ζωή. Είναι για όλους, ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας, καταγωγής. Και όμως βλέπουμε πως περισσότερα κορίτσια ασχολούνται με τον χορό. Αν κοιτάξουμε όμως λίγο πιο βαθιά θα δούμε πως και τα αγόρια τους αρέσει να χορεύουν και να μας μαγεύουν το ίδιο. 
Ένας νέος χορευτής μας διηγείται τον έρωτα του όπως αποκαλεί για τον χορό.
Ένα αγόρι 15 χρονών, μετά από πολλά αθλήματα που έχει ασχοληθεί, κατέληξε πως αυτό που τον γεμίζει περισσότερο είναι ο χορός. Συγκεκριμένα ασχολείται με το κλασσικό μπαλέτο, το σύγχρονο και την τζαζ. Ξεκίνησε τα χορευτικά του βήματα εδώ και 2 χρόνια. Η αφοσίωση και η αγάπη για αυτό που κάνει δεν μπορεί να περιγραφτεί με λόγια. Αρκεί κανείς να κοιτάξει μια μέρα της ζωής του για να δει το λόγο που οι άντρες χορεύουν. 
Αρχικά, επέλεξε να πηγαίνει σε καλλιτεχνικό σχολείο, έτσι ώστε και εκεί να μπορεί να ασχολείται με την αγάπη του. Ποιος είναι όμως ο πραγματικός λόγος που ξεκίνησε να χορεύει; Ο Στράτος μας είπε πως ήθελε να βελτιωθεί στο καλλιτεχνικό πατινάζ όπου προπονούταν καθημερινά, έτσι ώστε να γίνει ένας από τους καλύτερους στο είδος του. Τα σχέδια του όμως ανατράπηκαν, αφού σε μόλις δυο βδομάδων μαθημάτων κλασσικού μπαλέτου άρχισε να ερωτεύεται τον χορό όλο και περισσότερο. Και τώρα αν τον ρωτήσει τι θέλει να κάνει στην ζωή του θα σου απαντήσει "να χορεύω" . Ο χορός μας είπε πως τον έκανε πιο εξωστρεφή, επικοινωνιακό, χαρούμενο και ευτυχισμένο. Του δίνει την δυνατότητα να γυμναστεί χωρίς να ακολουθεί ένα τυπικό σετ γυμναστικής. Όπως λέει και ο ίδιος " μέσω ενός μαθήματος χορού εκτός από την εξάσκηση στα βήματα και στις φιγούρες που θέλεις, το σώμα γυμνάζεται, αποκτάς δύναμη και αντοχή". Προπονείται καθημερινά όχι μόνο στο σχολείο αλλά και μετά από αυτό. Υπάρχουν μέρες στην βδομάδα του όπου τις περνάει μέσα σε μια αίθουσα χορού, και έξω όπως όλα τα υπόλοιπα αγόρια της ηλικίας του. Κάποιες φορές είναι πιο σκληρός με τον εαυτό του απ'ότι πρέπει αλλά θέλει να πετύχει το τέλειο. Ακόμα και αν είναι πολύ κουρασμένος δεν γκρινιάζει αλλά ούτε παραπονιέται. Γιατί έμαθε πως για να αποκτήσεις κάτι που θέλεις πρέπει να έχει υπομονή και επιμονή. 

Για όλους αυτούς τους λόγους και πολλούς περισσότερους όπου δεν μπορεί κάποιος να περιγράψει τα συναισθήματα όταν χορεύεις, εκτός αν το κάνεις, γιαυτό πρέπει όλο και περισσότερα αγόρια να ασχολούνται με τον χορό, όποιος και αν είναι αυτός. Γιατί θα έρθει εκείνη η στιγμή που ολόκληρο το θέατρο θα σε χειροκροτάει διότι τους μάγεψες και τους συγκίνησες με τον χορό σου. Γιατί κάτι τους δίδαξες μέσω αυτού. Γιατί θα είναι κάτι που αγαπάς και δεν θα πρέπει να ντρέπεσαι για αυτό.

Ευχαριστώ πολύ τον φίλο και συνεργάτη, Στράτο Μπαπαγιαννάκη, για την πολύτιμη βοήθεια του.





CONVERSATION