How to be more flexible

Όλοι οι χορευτές θέλουν να έχουν ευλυγισία και καταπληκτικά ανοίγματα. Αυτό το πετυχαίνουν μέσω της καθημερινής πολύωρης προπόνησης. Για να καταφέρεις να έχεις τα ανοίγματα που βλέπεις και ζηλεύεις, πρέπει να έχεις υπομονή και αφοσίωση σε αυτό που κάνεις. Κάθε μέρα θα έχεις βελτίωση, μπορεί να μην είναι εμφανής αλλά έχεις. Ευλυγισία και ανοίγματα μπορείς να πετύχεις ακολουθώντας μια καθημερινή ρουτίνα, αλλιώς δεν θα έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Μια σειρά ασκήσεων/διατάσεων θα σε φέρουν πιο κοντά στο στόχο σου. 
Αρχικά, το κλασσικό σπαγγάτο που κάνεις,συνέχισε να το κάνεις. Ένα εξτρα tips: μπορείς να βάλεις το μπροστινό ή πίσω σου πόδι σ'ένα ψηλότερο σημείο για να αναπτύξεις μεγαλύτερο εύρος κίνησης.
Arabesque: Μια καταπληκτική άσκηση που θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις ευλυγισία και στα πόδια σου αλλά και στην μέση σου. Tips: Μπορείς να βάλεις κάποιον να σου ασκήσει πίεση στο πόδι ή εσύ με το χέρι σου.
Γέφυρα: Σου ακούγεται δύσκολο, αλλά δεν είναι. Σιγά σιγά μπορείς να το καταφέρεις και εσύ. Μείνε σε αυτήν την στάση όσο περισσότερο μπορείς, αυτό θα βελτιώσει την ευλυγισία σου στην μέση όπου θα σε βοηθήσει να φέρεις πιο ψηλά το πόδι σου. 
Penché: Ένα υπερβολικό arabesque θα βελτιώσει τα ανοίγματα των ποδιών σε μεγάλο βαθμό. 

Αν θέλεις να δυσκολέψεις τον εαυτό σου ακόμη περισσότερο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα λάστιχο αντίστασης σ'ολες τις παραπάνω ασκήσεις.


CONVERSATION