Πότε μπορώ να φορέσω πουέντ;

Τίποτα δεν συγκρίνεται με την μαγική εκείνη στιγμή που ο δάσκαλος, σου ανακοινώνει ότι είσαι έτοιμη να φορέσεις το πρώτο σου ζευγάρι πουέντ! Και εκεί ξεκινάει μια σειρά σκέψεων (τι πουέντ να πάρω, ποιες που ταιριάζουν κτλ. ) και ένας τεράστιος ενθουσιασμός που θα φορέσεις αυτό το παπούτσι μετά από τόσα χρόνια σκληρής προπόνησης. 

Βέβαια, πρέπει να γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα πριν ανέβουμε στις πουέντ. Η καλύτερη ηλικία για ένα κορίτσι να φορέσει πουέντ είναι 10 – 12 ετών. Πριν από αυτήν την ηλικία τα μετατάρσια είναι ακόμα αδύναμα και δεν μπορούν να διατηρήσουν το βάρος του σώματος μας, ενώ τα οστά εξακολουθούν να αναπτύσσονται. Γι’ αυτό το λόγο αν μία μπαλαρίνα φορέσει πιο γρήγορα πουέντ απ’ τι πρέπει ίσως δημιουργηθούν προβλήματα στο μυοσκελετικό της σύστημα. Ωστόσο, η ηλικία δεν θεωρείται ο μοναδικός παράγοντας. Θα πρέπει πίσω από αυτήν την μαγική στιγμή, να υπάρχει αρκετός χρόνος προπόνησης, έτσι ώστε να μπορεί η χορεύτρια να διατηρεί την ισορροπία της ακόμα και στις μύτες των ποδιών της. Να έχει χτίσει ένα πολύ καλό μυικό σύστημα, μέσω των πολλών μαθημάτων κλασσικού μπαλέτου. 

Και να θυμάσαι, μόνο ο δάσκαλος σου μπορεί να καθορίσει ότι είσαι στο σωστό στάδιο σωματικής ανάπτυξης, διότι η δουλειά με πουέντ μπορεί να είναι επικίνδυνη για τα πόδια σου αν δεν έχει προηγηθεί σωστή προετοιμασία.

CONVERSATION